x

Spot på Spot Festival: Oh Land

Spot på Spot Festival: Oh Land

Nanna Øland Fabricius, alias Oh Land, omtaler sin musik som "eksperimenterende pop", hvilket dækker over en kombination af sangskrivning, elektronika og lyde fra "instrumenter" som plasticposer, kiks og tegnestiftæsker. Oveni kommer Oh Lands særprægede og kølige vokal samt et gennemkoreograferet show, der viser Oh Lands fortid som danser og gør "musik og bevægelse" til en rammende betegnelse.

Karrierestart: 2006

Seneste album: "Fauna", 2008

Interview:

Da Oh Land albumdebuterede i november 2008, lavede GAFFAs Mads Nyeland et interview med hende, hvor hun blandt andet sagde:

– Det, jeg bliver allermest inspireret af, er egentlig ikke musik, men alt muligt andet. Tim Burton skaber for eksempel en masse stemninger i sine film. Jeg får et billede i hovedet, og det er derfra, alle lydene kommer, siger Nanna.

Det med at sample lyde er noget som, ifølge kunstneren, er med til at give debutpladen et kreativt særpræg.

– Jeg har optaget rigtig mange sjove ting hjemme i min lejlighed. Bare det, der lige var i nærheden: plasticposer, krukker med tegnestifter, velkro, kiks og alt muligt, lyder fra Nanna.

Hun kommer fra en familie med musikalske rødder, og den kreative del og lysten til at udtrykke sig har altid været en del af Nannas liv. Efter mange år med ballet satte en rygskade desværre en stopper for livet som danser, og hun kastede i stedet sin kærlighed på musikken.

– Begge dele handler om at udtrykke sig musikalsk. Når jeg nu blev forhindret i at være danser, så har jeg savnet en anden måde at udtrykke mig på, og det har jeg fundet her. Mit behov for at synge ligger i, at det giver den samme fysiske følelse af at bruge sin krop til at udtrykke noget. Det behov tror jeg helt klart, at jeg har skabt gennem dansen. Min fortid er også grund til, at jeg ikke kun agerer producer, men at jeg også har lyst til at stille mig op og optræde og vise musikken med bevægelser. Det kan jeg simpelthen ikke undgå, for det ligger så dybt i mig, siger Nanna. 

Med en mor, som er operasangerinde, var der fra starten et vist pres på Nanna.

– Jeg har aldrig forsøgt at synge smukt. Det smukke skræmte mig måske, fordi min mor var operasangerinde og virkeligt sang smukt. Jeg tænkte, at det vil jeg aldrig kunne lære, så derfor kan jeg lige så godt lade være med at prøve. Hvis folk siger, jeg synger smukt i dag, kommer det ikke bag på mig længere, fordi flere har sagt det. Men i starten syntes jeg virkelig, det var mærkeligt.

Anmeldelse:

I november 2008 anmeldte GAFFAs Thomas Borre Oh Lands "Fauna" til fire stjerner og skrev blandt andet:

"Oh Land er et rart sted at være. Her vrimler det med yndefulde vokalharmonier og fiffige lydfigurer - alt sammen poetisk iscenesat af Nanna Øland Fabricius, som til lejligheden har fået hjælp af bl.a. Thomas Knak, Ormen og Peder. Der er højt til loftet i den finurlige lydverden, der bl.a. afslører en stor kærlighed for filminstruktører som Tim Burton, der mestrer evnen til at skabe uvirkelige, men troværdige verdner. Dertil kommer en musikalsk passion for komponister som Leonard Bernstein. Der er også visse æstetiske ligheder med JaConfetti og CocoRosie – dog i mindre opkørte og skabede udgaver."

www.myspace.com/ohlandmusic

Køb billetter til Spot på GAFFA Billet

TDC Plays særlige Spot-temasite med masser af musik med de optrædende

Spot Festivals hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA