x

Ghost Society – Satan og hendes disciple

Ghost Society – Satan og hendes disciple

Den skrøbeligt støjende popgruppe, som består af Sara Savery fra People Press Play, Tobias Wilner fra Blue Foundation og soloprojektet Bichi samt Lasse Herbst, som blandt andet har været rytmisk indpisker for Choir Of Young Believers, har med den digitalt udsendte EP Dogs & Desperation begået en serie luftige shoegazer-sange, som dog stadig er forankret i rockens tyngde. Bandet vælger da også, da de bliver bedt om at skrive et mission statement, en slags kunstnerisk formålserklæring for Ghost Society, at benytte sig af et citat af læderentusiasterne i Kiss: ”Shock me, make me feel better / Shock me, put on your black leather / Shock me, we can come together”.

Sangskrivningen, som varetages af både Savery og Wilner, udspiller sig som en dialog internt i bandet.
- Tobias og Sara skriver ofte sangene hver for sig. Ofte som svar til hinanden. Dette ses også meget tydeligt i teksterne til "Twisted Mind" og "Your Hands" på EP'en. Eksempelvis "That she can lie to me" (fra Twisted Mind)  og "Well I'm not the liar" (fra Your Hands), forklarer bandet, som dog ikke udelukkende lader sig inspirere af hinanden, men også trækker på andre ting, når der skal sættes lyd og ord på livets grundbestanddele.
- Film er også en stor inspirationskilde, Kim Ki-duk og Cassavetes især, men ellers er det, som for de fleste der laver noget kreativt, at man bygger videre på sin egen fortælling; overjeg'et og underjeg'ets evige konflikt.

Fremtiden byder på både et album og en turne til efteråret, så der er ingen tvivl om, at vi kommer til at se og høre en del til de tre støjpop-spøgelser i den nærmeste fremtid. Eller, som bandet selv formulerer det, kan vi se frem til ”en poetisk støjende fortælling. Satan og hendes disciple ude på spilopper.”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA