x

Reportage: Eminems album launch i Detroit

 Reportage: Eminems album launch i Detroit

GAFFAs faste hiphop-anmelder Christian Grubert spurgte passende i anmeldelsen af Eminems fem år gamle album "Encore": "Er Eminem verdens bedste rapper, eller bare verdens bedst promoverede rapper?" Svaret blæser stadig i vinden, for det er med meget blandede anmeldelser, at manden og fænomenets spritnye comeback-album "Relapse" er blevet modtaget, og det er overraskende nok ikke blevet gjort synderligt meget ud af at promovere bysbarnets genfødsel her i hans hjemby Detroit.

På det monstrøse MotorCity Casino Hotel havde den tidligere blonde rapper inviteret verdenspressen og en heldig skare konkurrencevindere til at fejre release på "Relapse" og ydermere opleve manden på en live-scene igen. Fashionabelt 30 minutter for sent gør 00'ernes bedst sælgende solist sin entre på scenen, og et sønderrivende brøl blandes med en stærk duft af grøn tobak fra den ellers røgfrie sal. Iført diskret grå hoodie, sorte jeans og en logo-løs grøn cap sparker Eminem den aktuelle single "3am" ud fra scenen. Efter åbneren spurgte Marshall ledende, om vi har savnet ham, og det efterfølgende højlydte brøl var så soleklart et svar, at man nærmest blev solskoldet.

Selvom en comeback-plade fra Eminem kunne sælge sig selv, så virkede hovedpersonen nærmest besat af fanden for at vise, at han i den grad var tilbage og ved sine fulde fem.

Der blev artikuleret og gestikuleret, som var han ikke bare genfødt, men også høj af egen sobriety. Og efter et obligatorisk shout-out til hans afdøde bff Proof spurgte han jokende, om der var nogen, der skulle være fucked-up i aften, for det håbede han, nu hvor han selv var blevet fuldstændig appelsinfri. Han fik også påpeget, at dette nok var hans yndlingskoncert, da han for første gang i den imponerende karriere ville kunne huske det dagen efter.

Efter 30 minutter på scenen blev der takket ærbødigt for vores interesse, men det var selvsagt ikke sidste udråbstegn. For iført en ny grå hættetrøje, med et diskret omvendt E trykt på hætten (hvis vi nu skulle have glemt, hvem det faktisk var, der stod på scenen) entrerede Eminem scenen igen og sluttede af med det Oscar-vindende hit "Lose Yourself" fra den næsten selvbiografiske "8 Mile"-film. Og med det var showet forbi. Efter lidt undren over, om det virkelig var det, indtraf konklusionen, at en showcase ikke er en koncert. Og hvorfor give ved dørene, når samtlige i salen ikke havde givet så meget som en krøllet dollar for at komme ind. Eminem fik bevist, at han som live- optrædende i den grad er tilbage for fuld styrke.

Danske fans i Detroit
Efter showcasen fangede GAFFA to danske hardcore-fans der havde vundet en tur til Detroit og adgang til showet. Og dermed fik brødrene Ebbe og Sune Wolff for første gang mulighed for at opleve rapperen, efter at have brændt inde med billetter til den aflyste koncert i Parken tilbage i 2005.

- Med en halv time på scenen kan det jo ikke rigtigt kaldes en koncert,  men manden var jo virkelig i topform, og det, han leverede, var super tight. Vi havde hørt rygter om, at både Dr. Dre og 50 Cent var i byen, og da han spillede den nye "Crack A Bottle" regnede vi med, at de var kommet ind og havde leveret deres vers, men i stedet for stoppede Eminem sangen og begyndte at snakke om Proof. Med så høje forventninger, som vi havde, kunne vi ikke undgå at være lidt skuffede over den korte spilletid, men det, vi så, var en mand i topform.

- Og så fik vi endda også købt den nye plade på udgivelsesdatoen og i hjembyen Detroit for kun 50 kroner, da den butik, vi fandt, havde ophørsudsalg og solgte alt til halv pris. Så nu går vi ned på en god lokal bar og vil se, om vi ikke kan lokke dem til at spille pladen. For Eminem er i den grad tilbage og i den stil, vi er vilde med.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA