x

Maria Matilde Band – pigepop i neonfarver

Maria Matilde Band – pigepop i neonfarver

En blind sangskrivningsdate blev til et venskab og et musikalsk parløb, med en kærlighed til 80'er- musik og årtiets stærke sangerinder. GAFFA mødte hovedpersonerne i pigeduoen MariaMatilde Band, med efternavnene Sejr og Kühl, på en solbeskinnet københavnsk tagterrasse og spurgte, hvad det er, der er så fantastisk ved 80'erne?

- Det handler mest om den gode melodi. Og så er der jo også en del nostalgi i det. Det er den musik, vi er vokset op med, fortæller Maria.

- Det var også et særligt årti for dansksproget musik. Der dukkede rigtig mange markante danske sangerinder op, sangerinder, der har betydet meget for os. Samtidig var der også en anden interesse og respekt for popmusik, siger Matilde, der er helt afklaret med, at den musik, hun og Maria spiller, er den reneste pop.

For at binde en sløjfe på 80'erne har Maria og Matilde arbejdet sammen med Poul Bruun, der gennem mere end 30 år har produceret dansk pop og rock, blandt andet klassiske Kim Larsen- album som Midt Om Natten og bandet OneTwo, som er en af de grupper, MariaMatilde Band nævner som inspirationskilder.

- Det var spændende at arbejde sammen med Poul. Han er jo en erfaren rotte og har et rigtigt skarpt øre for hits, fortæller Matilde. Pigerne overtog dog mere og mere af sangskrivningen, og har selv skrevet ni ud af 11 sange på debutalbummet Neonkys. En af undtagelserne har pigernes idol Anne Linnet stået bag. Hun kontaktede selv de to piger, efter at have hørt nogle tidlige demoer, og tilbød dem nummeret Skygger.

Selvom der har været etablerede kræfter i stilling omkring MariaMatilde Band, er pigerne meget opmærksomme på, at de har en finger med i alt og det sidste ord.

- Det er vigtigt for os ikke at få dikteret, hvad vi skal og ikke skal gøre, siger Maria, og Matilde supplerer:

- Nogle gange kan man godt møde folk, det kommer bag på, at vi faktisk selv skriver musik og tekster, og selv har fuld kontrol over MariaMatilde Band. Det er meget rart at kunne overraske folk på den måde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA