x

Chimes & Bells - Vores engelske kontrakt kom meget hurtigt

Chimes & Bells - Vores engelske kontrakt kom meget hurtigt

Den danske gruppe Chimes & Bells udgav i februar ep'en Into Pieces Of Wood med fire langsomme, minimalistiske sange med sangerinde og sangskriver Cæcilie Triers vemodige sangforedrag og klagende cello som gennemgående understrøm. Ep'en fik fine anmeldelser, og nu kan gruppen så bryste sig over at have skrevet kontrakt med det markante, engelske pladeselskab Bella Union, kendt for lovpriste navne som Fleet Foxes, Midlake og Andrew Bird og danske The Kissaway Trail og Our Broken Garden.

Cæcilie Trier, der også er medlem af grupper som Choir Of Young Believers og Le Fiasko, er begejstret for kontrakten:

- Jeg er meget glad, men jeg havde slet ikke ventet det. Det gik meget stærkt. Jeg havde addet dem på MySpace og fik allerede samme dag en mail fra deres chef Simon Raymonde, der syntes, at musikken var virkelig god. Så mailede vi frem og tilbage en uges tid, og så mødte jeg ham på South By Southwest-festivalen i Texas, hvor jeg var ovre at spille med Choir Of Young Believers. Kort efter skrev vi kontrakten under, inden Simon overhovedet nåede at se os live. Bella Union kan godt lide at gøre tingene hurtigt, ligesom vi.

Hvad synes du om at komme i stald hos Bella Union?

- Jeg er normalt ikke typen, der går så meget op i, hvilke kunstnere der udkommer på hvilke pladeselskaber, men lige Bella Union holder jeg øje med. Jeg er vild med Cocteau Twins (markant britisk indieband, 1979-97, red.), som Simon jo var medlem af, og med Bella Union-bands som Dirty Three, Beach House og Fleet Foxes. Det er også et selskab med en rigtig indie-tankegang, og Simon er en meget behagelig mand.

Hvad er fremtiden nu for Chimes & Bells?

- Vi udgiver ep'en i juni og spiller en koncert i London i samme måned, og så kommer vores debutalbum samtidig i Danmark og England på henholdsvis vores danske selskab Tigerspring og så Bella Union. Det bliver efter planen til januar.

Du spiller I flere andre bands. Giver det ikke logistik-problemer?

– Nej, for næsten alle grupperne har samme booking og management, Tigerspring, så de kan godt finde ud af at fordele tingene for os.

Chimes & Bells er et band, hvor du selv skriver og synger lead-vokal alene modsat dine andre orkestre. Betyder det noget særligt for dig?
– Ja, det er helt klart mit hjerteblod. Men jeg sætter lige så stor pris på de andre bands. Det er spændende at være med i mange forskelllige orkestre.

Bella Union tilfreds

Simon Raymonde fra Bella Union er også tilfreds med sin nyeste opdagelse. Han fortæller til GAFFA.dk:

- Jeg blev forelsket i dem, med det samme, jeg hørte deres ep. Der er ikke én dårlig sang på, og jeg elsker Cecilies stemme.

Har de potentiale til at blive lidt så store som eksempelvis Fleet Foxes?

– Det ved man aldrig. Jeg kigger virkelig ikke på ting på den måde. Det ville være opskriften på en katastrofe, tror jeg. Alle de bands, vi skriver kontrakt med, har potentiale, men der er mange faktorer, der bestemmer, om en sådan succes vil finde sted. Hvis grupperne får succes, så er det godt; hvis ikke, så bliver jeg ikke ked af det. Jeg har gjort det her i lang tid, og jeg ved, at grænsen mellem succes og såkaldt fiasko er meget tynd. Fleet Foxes' succes i Storbritannien skyldes til dels, at BBC Radio 1 og 2 har spillet sangene meget. Deres slags musik lyder godt i radioen i dagtimerne. Jeg er ikke sikker på, at Chimes & Bells er den slags musik, Radio 1 ville spille, men ærlig talt bekymrer jeg mig ikke så meget over det. Det er et fantastisk orkester, og det er alt, hvad jeg bekymrer mig om.

Du har også The Kissaway Trail og Our Broken Garden i stalden. Og Peter Broderick, der arbejder sammen med Efterklang og har boet i København. Er du særlig glad for dansk musik?

– Nej, jeg kigger kun efter musik, som interesserer mig, og bands, som jeg kan lide som mennesker. Jeg er ikke engang sikker på, at jeg hører mere dansk musik, fordi de andre danske bands hos Bella Union har gjort mig opmærksom på den. Jeg har skrevet kontrakt med bands fra Sverige, Danmark, Canada, Italien, Japan, Australien, Scotland såvel som fra Storbritannien og USA.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA