x

Læserinterview - Nephew

Læserinterview - Nephew

I næste uge kommer Nephews fjerde album, opfølgeren til deres "Interkom Kom Ind" fra 2006, som helt i særklasse solgte mere end 100.000 eksemplarer, og efterfølgende gav bandet mulighed for at spille på Orange Scene på Roskilde Festival, en koncert, der blev dokumenteret på koncert-dvd'en "07.07.07". Titlen på det nye album er "DanmarkDenmark", et album, der vender blikket mod det danske kongerige og selvopfattelse. Nephews tekster er fortsat dansk-engelske, og bandet består fortsat af samme fem jyder, Kristian Riis, Simon Kvamm, Søren Arnholt, Rene Munk Thalund og Kasper Toustrup, mens manden bag producer- og mikserpulten igen er Nephews samarbejdspartner, Carsten Heller.

- Da jeg gik på Journalisthøjskolen, fik vi forbud mod at lave noget om-historier. Der skulle altid være en bestemt vinkel og et bestemt budskab, men "DanmarkDenmark" er netop en noget om-historie. Vi undrer os og siger noget om kongeriget uden at drage konklusioner. Det lader vi lytterne om, har Simon Kvamm tidligere forklaret om udgangspunktet for pladen.

Nephew har allerede sluppet singlen "007 Is Also Gonna Die" løs, mens "D.T.A.P. (Decideret Træt Af Pis)" har kunnet høres på den alternative hitliste Det Elektriske Barometer, hvor sangen i sin første uge røg ind på en førsteplads. Vi har udvalgt en håndfuld spørgsmål fra GAFFA.dk's læsere, som Simon Kvamm besvarer her:

Genie Argiris, Odense:
Ud af faserne ved at være band - indspilning, sangskrivning, koncert, prøve, shows, fans med flere. Hvad er arbejde, sjov, pligt osv?

- Det kedelige, men sande svar er, at faserne er enormt spændende og sjove hver for sig, og at de komplementerer hinanden godt. Når vi er ved at være trætte af hinandens svedstank i studiet, får vi mulighed for at få suset på scenen. Og når vi ikke har flere kræfter til at skrige ud over publikum fra scenerne, kan vi trække os tilbage og rode med instrumenter for os selv i studiet. Selv interviewdelen er dobbelttydig: kedelig og spændende på én gang.

Allan, København:
Hvad vil du helst: Være tvunget til kun at synge Rasmus Nøhrs sange eller leve udelukkende af ost resten af livet?

- Det er jo ligesom at spørge Bendt Bendtsen, om han helst ville være tvunget til selv at betale sine jagtture eller anlægge fuldskæg. Et valg, hvor den adspurgte umuligt kan forestille sig nogen af scenarierne.
 
Nicki, Frederikssund:
Hvilke tanker har I gjort jer i forbindelse med udfærdigelsen af coveret til "DanmarkDenmark"? Jeg ser referencer til Dannebrog, men alligevel med et twist - og så er der den markante løve, som vist også optræder i Danmarks rigsvåben. Hvilken sammenhæng ser I i Nephew mellem coveret og sangene på albummet?


- Esben Niklasson, som vores gode og dygtige ven, der laver vores artwork, hedder, har ud fra vores tanker og fornemmelser forsøgt at skabe et univers, der trækker på Danmarks symboler, men som står sit eget fiktive sted. Så som altid er der for os masser af sammenhæng mellem det visuelle og musikken.

Christian Larsen, Frederiksberg:
Simon, du skifter hele tiden hårstil. Engang havde du mellemlangt strithår, nu har du velfriseret smørhår, i Nephews musikvideo "Movie Klip" er du karseklippet, og tidligere har du også haft langt hår og skæg. Hvad er grunden til, du hele tiden skifter hårstil, og får vi nogensinde strithåret at se igen?

- Godt spørgsmål, men svært at svare på. Engang kunne jeg ikke lide oliven - det kan jeg i dag - hvorfor? Fordi jeg nu synes, de smager godt! Kan på ingen måde udelukke, vi kommer omkring noget strithår en dag - se bare på Glasvegas! Men ikke den samme udgave som tidligere. Man kan ikke gå tilbage hårwise. Citatbogs-forfattere er velkomne til at notere sig sidstnævnte.

Sara Canales fra Rødovre:
Hola Simon. For det første synes jeg, jeres musik er kanon og inspirerende! Hvordan kan det være, at efter alle disse år med triumf, hvor I altid har været nogle vilde seje kunstnere... Er I stadig de samme fyre fra Silkeborg? Håber snart, at I kommer og besøger os i København! Vi venter på jer.

- Jeg er fra Silkeborg, men ellers er folk jo fra Sæby, Herning og to gange Århus. Og vi kommer bestemt til København - rest assured! Vi har bare kun offentliggjort sommerfestivalerne, som der ikke er så mange af i København-området, idet vi er blevet enige med Roskilde om at vente med at komme dér.

Marianne, Odense:
Hvis du kunne være med i hvilket som helst andet band i historien, hvilket ville du så gerne være med i og hvorfor?

- Så ville jeg være med i Kraftwerk for at kunne stå bomstille og betragte folk gå amok, mens jeg spillede temaet til "Das Modell".

"DenmarkDanmark" udkommer Grundlovsdag. Du kan læse anmeldelsen her på GAFFA.dk fra den 3. juni eller i den trykte udgave af GAFFA juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA