x

Pinboys-turnédagbog kapitel 3

Pinboys-turnédagbog kapitel 3

Ja, vi havde allerede aftalt dette på forhånd - selvom touren er slut, når dette uploades, så er grunden til, at det først kan læse det nu, at Spot sgu nok alligevel ville tage de fleste overskrifter, og at vores små-skriverier derfor ville drukne i mængden af flotte billeder og anmeldelser. Men nu kommer vores sidste del af vores lille dagbog.

17. maj, 2009: Magnet Club - Berlin

Berlin er sgu altid et fantastisk sted at være, men ofte også et svært at spille. Byen bliver jo besøgt hver dag at store kunstnere, der nok, må vi indrømme, har et lidt store salgstal end Pinboys. Alligevel er det altid fedt at komme til hovedstaden, specielt denne søndag, hvor vejret var fantastisk og gamle venner skulle besøges.

For at gøre det kort, så er Magnet Club for det meste kendt som en rockbar/spillested, hvor mange bands kommer forbi, også danske. Vi har, da vi indspillede "Teenage Wasteland" besøgt stedet flittigt, som gæster og har vel spillet der tre-fire gange. Så et velkendt sted, vi ynder at komme.

Som beskrevet har vi nogle gange haft det lidt svært i Berlin, så denne aften valgte vi at køre et "loose show", og det fungerede rigtig godt. Vi spillede et godt, solidt show, hvor vi stille og roligt fik spillet os ind på publikum, og hvor vi med en lidt ændret sætliste fik tilpasset showet perfekt.

Showet var det sidste inden to fridage, hvilket var super, for da klokken slog 24, havde den kære Emil fødselsdag! Baren åbnede igen og der blev serveret Jäger, whisky og øl. Festen fortsatte i bussen, i byen og endte... ja, det kan jeg ikke huske, men den kære fødselar blev i hvert fald mindst ét år ældre den nat.

Næste dag brugte vi i Berlin, hvor vi om aftenen mødtes med vores venner i 5Bugs for at grille og "catche up on old times". Berlin, we love es!

20. maj, 2009: Nachtleben - Frankfurt

Kære Frankfurt, for anden gang i karrieren - og anden gang med One Fine Day. Første gang blev spoleret af et uvejr, der var så voldsomt, at der var udgangsforbud i byen, så det kunne sgu næsten kun blive bedre. Og det blev det. Klubben var vel halvt fyldt, og vi spillede måske tourens bedste koncert. Det var i hvert fald en super cool aften, også selvom Anne var blevet syg. To fans, der havde fulgt One Fine Day på hele touren, og som vi også havde fået et godt kendskab til (og som gode grunde kendte vores sange og sæt efter otte shows) havde medbragt en lille gave til os. En kage med lys i, og som glasur et billede af os og dem. Til at skylle sagerne ned med havde de medbragt en dejlig, kølig Jägermeister. Selv for et rockband som os var det sgu rørende. En hyggelig aften, som endte kl. 02 på en rasteplads til en gang Jägerschnitzel mit Bratkartoflen.

21. maj 2009: Lagerhaus - Bremen

Efter at have kæmpet vores camper ind i en lille gård, var det blevet tid til et velfortjent bad. Der var desværre kun en håndvask, men den hang ganske så lavt, at det kunne blive til et udvidet truckerbad. Vi indtog lidt mad inden showet på cafeen under spillerstedet, som var rigtig hyggeligt og dejlig tysk. Vores show forløber godt og vi får rigtig godt fat i publikum endnu en gang. Efter OFD har spillet, kører vi med dem mod deres hotel 50 km fra Bremen. En dag tilbage af touren, så imens de andre kryber til køjs, vil Emil og Simon da lige fejre det med tre flasker meget ussel rødvin - den med halsbrands-garanti. I morgen er det sidste dag, og vi ved det bliver fee.

22. maj 2009: Itzehoe

Le grand final!

Fredag morgen vågner vi op i camperen for sidste gang. Rimeligt imponerende at bo i en camper, hvor vi ikke brugte toilettet i to uger. Det er rock´n´roll, eller bare ulækkert. Heldigvis havde spillestederne bad, så no worries! Men, sidste show og endda i byen, hvor det hele startede, Itzehoe. For fem år siden spillede vi i Tyskland for første gang med One Fine Day og 5 Bugs. Nu runder vi det hele af her med One Fine Day. Fedt! Det er med blandede følelser, da det jo er den sidste dag på touren. På den ene side trist over, at hele touren snart er slut, og på den anden side spændt på grund af alle de mennesker, der er kommet, og på den enorme fest, denne aften vil blive.

Inden lydprøven får vi ryddet op i camperen, så den er klar til at køre hjem senere. Dagen går som den plejer, med mad og drikke i backstageområdet, og mennesker, der keder sig så meget, at to mennesker får rengørings-handsker på hovedet og leger kamp-haner.

To bands spiller før os, og vi er så klar på at spille for de 500 mennesker, der er mødt op.

Da det er OFD's tour, har vi selvfølgelig planlagt lidt "spaß", som de siger i Tyskland. Så i deres sidste nummer, "Danm Right", løber vi på scenen med vandpistoler, bazookaer, konfetti og et trommeskind, hvor vi har skrevet interne jokes og minder på. Jeg fik så hældt øl ud over mig, men det er vel fair nok. Knap så hyggeligt at hilse på min kærestes foraeldre bagefter, men dét må være rock'n'roll:-)

Vi bliver på scenen til vores fælles tour-sang, som gik hen og blev "Poker Face" med Lady Gaga, og efter dét, er der ikke meget andet at gøre end at nyde resten af aftenen, drikke nogle øl og give en pokkers masse knus. Måske en af drengene kneb en enkelt tåre. Det har været en fantastisk tour, og vi bliver enige om i Pinboys og OFD, at det ikke bliver den sidste sammen.

Tak til alle, der har fulgt lidt med i vores gøren og laden, og ikke mindst tak til One Fine Day for at have os med på deres tour. Hermed også en opfordring til jer alle til at tjekke dem ud. Tjek blandt andet også vores fælles performance af slageren "Poker Face" her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA