x

Reportage: Svejserock i Roskilde

Reportage: Svejserock i Roskilde

Dansk Rockmuseum findes ikke, men det kommer det til. Der er ikke meget konkret endnu, ud over en adresse i en tom hal på Musicon-området i Roskilde, samt en hjemmeside og en masse planer.

I et nytænkende forsøg på at finde publikum og deres ønsker før åbningen har det kommende museum lanceret en gruppe meget unge "rock-piloter", der via events og andre netværks-tiltag skal skabe en klar forbindelse imellem museet og dets potentielle brugere.

Et af de events var arrangementet "svejserock" fredag aften. Her spillede seks meget forskellige bands i en gammel betonfabrik, i en konkurrence om at vinde et supportjob på Gimle.

De 14-17 årige havde selv stået for det hele, og det lykkedes at bære den store opgave hjem, selvom der også blev gjort en del erfaringer til forbedringer. For eksempel virkede hjemmesiden, der skulle informere om arrangementet, ikke. Det er noget nær katastrofalt i dag, og det satte da også sit præg på antallet af fremmødte til den lange dag. Det er i forvejen ikke verdens nemmeste job at hive mennesker ud til et nyt og lidt øde sted, for at høre en række ukendte bands. 

Men der var da nogle folk, og stedet fungerede fint med den netop færdigbyggede scene i centrum. Ellers stod den gamle fabrik meget rå og nøgen, med et bord og et køleskab som bar og ellers ingenting. Et fedt rum!

Her spillede så Radio SkaGa, Le Clé, Luxshan+Fresco, Incinerate, Velveteen og Liebst Versus Signe. GAFFA var til stede for at give feedback til hvert band efter koncerten, og der var både masser at rose og ting, der kunne arbejdes mere med. Le Clé (billedet) vandt fuldt ud fortjent fan-skare-konkurrencen. De gør sig langt bedre live end deres myspace indikerer, og de kan tricks og sangskrivning nok til, at vi helt sikkert kommer til at høre mere til dem.  

Rock-piloterne var over det hele, og prøvede at informere om museet og pointen med det hele, og de fleste blandt publikum havde det også fint med de meget forskellige genrer dagen igennem, men det var stadig svært at se museet for sig. Eller hvad der helt konkret skulle være i det.

Første udstilling handler om fans'ene, og den åbner i starten af juli i et hjørne af den hal hvor museet skal ligge, hvorefter den vil rejse rundt i resten af landet. På http://www.danmarksrockmuseum.dk/ kan man læse, hvad der er indtil videre, samt give sine ønsker om indhold. 

http://www.myspace.com/radioskaga

http://www.myspace.com/liebstmusic

http://www.myspace.com/funkmastahdk

http://www.bandbase.dk/incinerate

http://www.bandbase.dk/velveteen

http://www.myspace.com/lecle

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA