x

Top Fem: The Megaphonic Thrift

Top Fem: The Megaphonic Thrift

Norske Megaphonic Thrift har endnu en relativt kort levetid, fra dannelsen i efteråret 2007 til udgivelsen af deres første single sidste år, ”Acid Blues” - hvor GAFFA i øvrigt spottede Megaphonic Thrift til Øya Festivalen i sommeren 2008. Musikalsk befinder Bergen-kvartetten sig lunt i sporet efter Sonic Youth og er lidt hårdere end sine norske støjende frænder i I Was A King.

Bandets fire medlemmer har imidlertid spillet forskellige roller (og gør det til dels stadig) i bands som Casiokids og The Low Frequency In Stereo med flere, og som lidt af en indie-supergruppe lurer et mindre gennembrud såvel i Norge som her i Danmark. I Norge bliver de omtalt blandt de bedste livebands lige nu.

I maj måned debuterede Megaphonic Thrift således på dansk grund på Spot Festival med en fremragende koncert, og om godt en uge kan du opleve nordmændene på Roskilde Festival. Netop i disse dage indspiller Megaphonic Thrift sit debutalbum i Duper Studio, og derfra har de sendt os deres Top Fem. Men først et par introducerende spørgsmål til bandet.

Nu har I spillet på Spot Festival for første gang, næste skridt er Roskilde. Hvad kan man forvente sig af jeres koncert, og har I været på festivalen før?

- Vi har været på Roskilde flere gange før som almindelige festivalpublikummer, og Fredrik har spillet en enkelt gang med Casiokids. Der er nok ingen tvivl om, at Roskilde Festival er en af de allerbedste i verden! Vi glæder os utroligt meget til at spille på Roskilde. Publikum kan forvente en massiv væg af lyd og en energi, der er værd at få med sig. For de gæster, der kan lide støjende guitarer blandet med lækre melodier, bliver denne koncert en vinder. Og vi bliver naturligvis på Roskilde under hele festivalen.

Hvem er Megaphonic Thrift, og hvad er målet og baggrunden for bandet?

- The Megaphonic Thrift er Richard Myklebust, Linn Frøkedal, Fredrik Vogsborg og Njål Clementsen. Vi har vores baggrund i bands som Stereo21, Casiokids, Syme og The Low Frequency In Stereo. Bandet blev født i efteråret 2007 i Bergen, hvor Richard ville starte et nyt projekt efter at hans tidligere band, Stereo21, blev opløst. Lidt efter lidt blev det til The Megaphonic Thrift. Vores mål er at lave akkurat den musik, vi ønsker at lave, udgive plader og spille koncerter over hele verden.

Hvornår kan man høre nyt fra The Megaphonic Thrift?

- Vi har udgivet en single før, og tidligt på efteråret kommer vores debut-ep, som stadig ikke har noget navn. Den bliver udgivet på Deadly Recordinggs (hos Phil Hutcheon), som har base i London og Los Angeles. For øjeblikket er vi i studiet og arbejder på vores debutalbum, som ventes at udkomme i starten af 2010.

Top Fem: The Megaphonic Thrift

Vamoose

Tre af fire bandmedlemmer arbejde på som bartendere på stedet Vamoose. Stedet har betydet meget for musikmiljøet i Bergen og spillede også en vigtig rolle i dannelsen af The Megaphonic Thrift. Her drikker vi billige øl (i Norge?, red.) og jammer.

Duper Studio

I Duper Studio indspiller vi vores debutalbum, og her har vi også tidligere indspillet med andre bands. Jørgen Træen – aka Sir Dupermann – er producer og vores bedste musikalske støttespiller. Lange nætter i studiet med the, øl og en tændt grill har sat stærke farver på vores musik.

Farris

Den norske version af Ramlösa og andet kulsyreholdigt vand. Intet er som en iskold Farris i en ellers klam og fyldt turnébil.

Neil Young

En fantastisk inspirationskilde. Vi kan ikke udvælge et enkelt album, men fællessang er ikke usædvanligt, når vi spiller Neil Young i bilen. På mange måder har han gang i det samme som os, med skærende guitarer og fine melodier i et lyst toneleje.

DiG! (2004)

En fabelagtig dokumentar om karriererne og livene i The Dandy Warhols og The Brian Jonestown Massacre. Vi har alle set filmen gentagne gange, og det er en af de bedste i sin genre.

The Megaphonic Thrift spiller på Pavilion Junior onsdag den 1. juli på Roskilde Festival.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA