x

Den Gale Pen møder Esben Danielsen

Den Gale Pen møder Esben Danielsen

Hej Esben. Nå, så skal vi til det igen, men i år er kæden da sprunget helt af for jer ude på Dyrskuepladsen. Busser fyldt med svenskere over grænsen?! Det lugter af tvang. Har I overvejet, at de måske bare ikke gider "Nordens festivalflagskib" mere?

- Vi har altid gået ind for tvang i Roskilde. Vi tvinger folk til at høre helt vildt fed musik, de ikke kender, og vi tvinger dem til at høre bands, man ikke kan se i enhver flække. Og det gælder altså også svensken. God musik live, det er tvang - så absolut.

Jeg vil da hellere til Benicàssim-festivalen i Barcelona. De har en strand ved middelhavet. Roskilde har en pissekold grusgrav - do the math!

- Nu ved vi jo alle, hvad en bagende middagssol betyder for tømmermændene. Der er en kølig brise over en grusgravssø den perfekte måde at vågne på. Og hvorfor brænde tæerne på en glohed og kedelig asfaltplads, som Benicàssim-festivalen jo holdes på, frem for at svæve rundt i bare fødder på det lækreste græstæppe under den danske sommersol?

Hippiegøgl! De har sikkert også lækre tapas og rødvin. I har slatne burgere og gajol-shots, hurra...

- Ja, ja, respekt for dem, der er til tredje udtræk varm rød på fem liters dunk og solslatne bakteriefyldte skaldyr. Andre kan bedre lide den ene kolde fadbamse efter den anden - efterfulgt af gode mojitos. Og så selvfølgelig en spaghetti eller en lækker varm lasagne i den smukke lyse sommernat. Det vil jeg da foretrække til hver en tid.

Spot- og Start! Festival har lært, at festivaler skal afholdes i byen - det forstår I åbenbart ikke?

- Nu tror jeg ikke, vi skal tirre de to festival-gale hunde mere - de er jo ved at slå hinanden ihjel. Lad os ikke længere føje spot til de nystartede eller startkabler til det spottede - enhver minifestival på et bytorv er da bare hyggeligt.

Ha ha, sjovt hva', men hvor smart er det lige at placere en festival i et land, hvor vejret er mere skizofrent end Sidney Lee?

- Nu har vi jo altså indført klimaforandringer, hvis nogen skulle have overset det. Det betyder jo tørke i Spanien og "den varmeste sommer nogensinde" her på de nordlige breddegrader. Sig ikke, at lidt gennemført forurening og misbrug af alverdens ressourcer ikke fører noget godt med sig.

Løfter, løfter. Peter Tanev fra morgen-tv kan alt! Undtagen love solskin. Men det kan du nu lige pludselig, eller hvad?

- Se, det er en udbredt misforståelse. Peter Tanev lovede nemlig lige præcis solskin sidste år, og jeg forsøgte live på skærmen at tvinge ham til at fremprovokere noget regn - ikke om han ville. Og jeg kan fornemme, at han truer med det samme i år!

Fint nok, men er tiden ikke løbet fra provinsfestivaler med offentligt knepperi, gummistøvler og våde telte? Jeg vil hellere hjem og sove - hvor længe gider I?

- At nogle tidligt lægger deres ungdom bag sig, og glemmer deres urbane drømmerhjerte, er deres egen sag. Hvis man ikke gider feste med folk fra den ganske verden, men hellere vil dukke sig for kuglerne på Nørrebronx, når man skal ned og have en halvsur falafel, så er det dem vel undt. Hver sin smag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA