x

Ill Nino

Ill Nino

Først hærgede orkanen El Nino store dele af Caribien og Amerika, dernæst dannedes New Jersey metal-sekstetten Ill Nino. El Nino døde heldigvis ud, men nu virker det som om, Ill Nino helt har overtaget El Ninos kraft og er på vej fremad med en orkanagtig styrke. Sådan har det rent faktisk været for Ill Nino, siden bandet blev signet til verdens førende heavy-independent label, Roadrunner Records, lige efter bandets kun tredje koncert-optræden nogensinde.

Debutalbummet Revolucion, "Revolution" udkom forrige år, og dernæst er fulgt over to års non-stop-turné, indspilningen af det nye album "Confession" og så en prompte tur tilbage på landevejen – som headliners af Roadrage 2003-turnéen, der i oktober bragede fornemt igennem i et næsten helt fyldt Store Vega.

Ill Ninos mix af ny moderne metalrock og latinske rytmer har vist sig uhyre effektivt; måske fordi begge elementer har været en helt naturlig del af bandets barndom og ungdom?
– Vi har alle haft den latinske musik med i hele vort liv. Men først når man modnes, finder man for alvor ud af, at den musik, der var i ens barndomshjem, virkelig har spillet en rolle i udformningen af ens personlighed og i forholdet til ens instrument, forklarer bassist Lazaro "Laz" Pina.
– Som unge blev hard rock og metalmusik så vor første forelskelse og grunden til, at vi valgte at spille musik. Så det har egentlig været meget naturligt og nemt at blande denne her musik sammen, tilføjer han.

Gyser-hit
I 90’erne blev brasilianske Sepultura banebrydende ved at mixe jungle- og stammetrommer ind i deres meget tunge metal-univers, og Laz Pina erkender da også Sepulturas store indflydelse, helt uden tøven.
– Sepultura har haft stor indflydelse på det her band. Og det har de stadigvæk. Det er der ingen, der vil benægte. Sepultura var et af de første bands, der i moderne heavy, heavy musik introducerede deres kulturelle baggrund og inkorporerede den i musikken – og som blev accepteret. Sepultura åbnede døren for et band som vores.

Modsat Sepultura har Ill Nino dog en meget mere melodisk side i deres version af multietnisk metalrock, hvilket senest har resulteret i intet mindre end et monsterhit, "How Can I Live", førstesinglen fra Confession og fra lydsporet til gyserfilmen Freddy vs. Jason (med Danmarkspremiere den 7. november).

– "How Can I Live" var faktisk en af de tidlige sange fra indspilningen, og vi blev overraskede, da det nummer skulle bruges til filmen. Vi syntes bare, det var en cool ting at være del af, for vi er jo vokset op med alle de gamle film med Freddy og Jason (læs: Elm Street- og Halloween-filmene, red.).

– Men vi troede ikke, sangen skulle blive sådan et stort hit, så det var mindblowing, da filmen kom ud, vores nummer blev valgt som den første single fra soundtracket, og filmen dernæst lå som nummer 1 i Amerika. Vi var helt uforberedte på det, for dette her band skriver jo ikke singler til radioen, slutter Laz Pina.

Diskografi:
Revolucion, Revolution (Roadrunner, 2001)
Confession (Roadrunner, 2003)Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA