x

Brody Dalle/Spinnerette – Femme Fatale

Brody Dalle/Spinnerette – Femme Fatale

Bedst som punkrockbandet The Distillers var ved at bryde ud af undergrunden og havde fået en kontrakt med et af de store pladeselskaber, var det hele fortid. Den altdominerende frontkvinde Brody Dalle havde simpelthen fået nok og trængte til at trække stikket ud - for første gang. For det hektiske vildkatteliv havde ikke efterladt megen tid til at reflektere over tilværelsen. Brody havde de sidste mange år bare knoklet derudad på en rus af vrede og alkohol.

Som teenager havde australskfødte Brody, som så mange andre unge, et anstrengt forhold til moderen, men hvor andre teens nøjes med at være knotne, reagerede Brody sommetider ved at stikke af hjemmefra og bo på gaden i perioder. Her blev hun introduceret for sprut og stoffer, og som følge at det vilde liv blev den unge Brody bortvist fra en række skoler. Som 16-årig dannede hun bandet Sourpuss og mødte derigennem Rancid-sangeren Tim Armstrong.

To år senere var hun gift med den 12 år ældre punker, der tog hende med til USA, hvor hun og hendes hanekam blev modtaget som royale i punkmiljøet i Californien. Det hele så lykkeligt ud på facaden, men i 2003 skulle et enkelt fotografi få sat en ende på idyllen. Rolling Stone Magazine bragte nemlig et billede, hvor Queens Of The Stone Age-frontmanden Josh Homme og Brody stod med hinandens tunger i munden, alt imens hun stadig var gift. Skilsmissen fulgte hurtigt efter, og undergrunds punkmiljøet vendte hende resolut ryggen.

Her seks år senere danner Brody og Josh forsat par, og sammen har de datteren Camille på tre år. Datteren er ikke det eneste nye i Brodys liv, for efter barselsperioden satte den nu 30-årige sangerinde sig for at relancere sig selv. Resultatet er Spinnerette, en art soloprojekt med faste gæster som Alain Johannes (multiinstrumentalist og producer), Jack Irons (tidligere trommeslager i Pearl Jam) og Tony Bevilacqua (guitarist i The Distillers)

I forbindelse med det nye band og album var GAFFA blevet lovet et telefoninterview med Brody Dalle, men måtte i sidste øjeblik nøjes med at sende hende en mail med spørgsmål. Brody var nemlig blevet rådet til at passe på sig selv og ikke mindst stemmen før en forestående turné, men én gang vildkat altid vildkat, som hun hurtigt afslørede.

- Jeg blev virkelig fuld i går. Jeg drak mig fuld på scenen og forsatte med at drikke med bandet Band Of Skulls. Vi tømte en flaske billig vodka, og jeg endte faktisk med at kaste op foran turbussen. Jeg nyder faktisk ikke at miste kontrollen længere, og jeg kan ikke tåle at drikke en skid længere. Jeg får simpelthen black-out, og det er vildt skræmmende. Min drikkekarriere er definitivt forbi. Jeg er virkelig ramt i dag og vil ikke drikke igen. Jo, måske lige en enkelt reparationsdrink for at komme til hægterne igen.

På scenen med påspændingsdildo

Du har ikke spillet live i fire år. Hvordan var det at vende tilbage til scenen?
- Det var lidt nervepirrende, for man kan nemt glemme, hvad det er, man laver deroppe. Da jeg tog guitaren på igen, kunne det godt føles som at iføre sig noget så fremmed som en påspændingsdildo. Hvad er det lige, jeg skal med den her? Nå ja, det er jo det her, der er mit job.

Hvad er forskellen på Spinnerette og The Distillers. Altså kunne du teoretisk set have lavet dette nye album med The Distillers?
- Nej, overhovedet ikke. The Distillers var meget endimensionalt. Spinnerette er en meget større kaliber musikalitet.
Jeg læste en meget passende beskrivelse af Spinnerette, der lyder: "Spinnerette er lyden af en sort læderhandske, der holder en slikkepind og stikker den ned i knust glas, før du bliver tilbudt det første slik" - hvis vi skal holde os til det maleriske, hvordan vil du så selv beskrive lyden?

- Folk-doom, kinesisk rock og gælisk disco.

Du har selv sagt, at det her er rockmusik, man kan danse til. Hvornår dansede du selv sidst?
- Det gjorde jeg forleden efter vores show i London, Ontario. Jeg dansede med en masse punktøser, og der blev spillet Aretha Franklin og Stevie Wonder. Da jeg var barn, plejede jeg at danse i timevis til Cyndi Lauper.

Hvad er den bedste kompliment, du har fået fra en person, hvis arbejde du beundrer?
- Patti Smith sagde engang til mig "you did good, kid". Det var fantastisk. Og min mand sagde til mig, at han var misundelig på mine sange og spurgte, om han måtte få en af dem. Det er den største kompliment, jeg nogensinde har fået.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA