x

The Temper Trap – Australiere med samvittighed

The Temper Trap – Australiere med samvittighed

Fra Melbourne kommer The Temper Trap, der har eksisteret i fire år og indtaget det geografisk store, men musikalsk overskuelige kontinent med dansabel indierock og nu er flyttet til London for at erobre Europa. En omvendt James Cook, fristes man til at sige.

- Australien er meget stor, men der er kun fire-fem byer, som virkeligt betyder noget, og vi har turneret dér i tre år. Det er et strategisk og praktisk spørgsmål, for Australien er langt fra resten af den musikalske verden, mens London er en port til Europa, fortæller bandets indonesiskfødte forsanger Dougy Mandagi.

- Allerede fra starten har vi været seriøse omkring Temper Trap. Vi har drømme og ambitioner, og det har aldrig været et band, som bare skulle have det sjovt i weekenderne. Nu handler det om at sende pladen ud og bygge relationer til vores fans her, fortsætter han.

Med forbillede i blandt andre Radiohead tager bandet pulsen på verdens tilstand med deres debutalbum, Conditions.

- Jeg ønsker, at vi skal være et band med en samvittighed. Vi laver ikke musik for at skrive selvfede, selvtilfredse tekster om rock'n'roll-livet, men tror på, der skal være et formål med vores musik, siger Mandagi.

- "Conditions" som helhed handler om menneskeheden, selv om den reflekterer over ti forskellige tilstande på albummets ti sange. Nummeret "Science Of Fear" handler om den tidsalder, vi lever i. Hvor vi altid er bange for noget nyt, for det vi ser i nyhederne: terror eller svineinfluenza for eksempel. Og hvordan menneskerne på toppen af pyramiden bruger frygt til at kontrollere masserne, tilføjer Dougy Mandagi i semi-marxistiske vendinger.

Musikalsk taler Temper Trap et tydeligt sprog. Kvartetten baserer sig på guitardreven indierock med en soulfuld vokal på toppen og programmerede computerlyde - some blips and blops, som bandet selv udtrykker det - i bunden. Pladens numre er skrevet over de seneste tre år, og pladen blev færdig i marts i år med producer Jim Abiss (som tidligere har arbejdet med Kasabian, Editors og Arctic Monkeys) bag knapperne.

"Conditions" udkommer den 9. august, og den 15. august kan man opleve Temper Trap live for første gang i Danmark til Beatday i København.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA