x

Elektronisk Tirsdag udsender kompilering

Elektronisk Tirsdag udsender kompilering

Carl Emil Amundsen og Thomas Borre står bag klubben Elektronisk Tirsdag, der spiller elektronisk musik hver tirsdag på Gefährlich på Nørrebro, både med dj’s og livekoncerter, og de udgiver nu en kompilering med titlen Elektronisk Tirsdag, der med sine 27 bidrag tegner et billede af den danske elektroniske scene netop nu.

Dobbeltalbummet udsendes 6. august og indeholder blandt andet bidrag fra etablerede navne som Lulu Rouge (billedet), System og Trentemøller, der står side om side med unge debutanter som Eloq, Nabo og Yeti. Om udgivelsen siger klub- og festivalarrangør Carl Emil Amundsen:

– Det er længe siden, der er kommet en kompilering, der fokuserer på den danske elektronika-scene, bortset fra "Sound Of Copenhagen"-cd’erne, som primært er orienterede mod clubbing-scenen, og i øvrigt gør det glimrende. Vi vil gerne sætte fokus på den elektroniske musik, som også fungerer andre steder end på dansegulvet.

Og vi synes, den danske elektroniske scene har udviklet sig voldsomt de sidste par år. Ikke mindst inden for dubstep-scenen, og vi synes, det er interessant, at nogle af de lidt ældre navne på den danske elektronika-scene, eksempelvis Sofus Forsberg og Rumpistol, også er blevet dybt inspireret af dubsteppen.

Som nævnt indeholder Elektronisk Tirsdag både stjerner og helt unge kunstnere, og det er helt bevidst, fortæller Carl Emil Amundsen:

– Sådan fungerer klubben også til daglig. Vi synes, det er vigtigt både at præsentere nye, spændende navne og så de kunstnere, som fungerer som inspirationskilder for de unge.

Udgivelsen Elektronisk Tirsdag er blevet til i samarbejde med pladeselskabet City Hall Music. Udgivelsen fejres med et arrangement under årets Strøm Festival, nærmere betegnet 12. august på Statens Museum For Kunst, og følges op med en tour i det tidlige efterår med assistance fra koncertarrangøren Live Nation. Om cd’en bliver en enlig svale, eller om den får selskab af efterfølgere, har bagmændene endnu ikke besluttet, fortæller Carl Emil Amundsen:

– Indtil videre har vi kun fokuseret på denne ene udgivelse, men lad os nu se, hvordan det går.
             


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA