x

Undercover: Oh No Ono – Eggs

Undercover: Oh No Ono – Eggs

Hvornår: Februar 2009
Hvem: Malene Mathiasson, Kristoffer Rom og Aske Zidore
Hvad: Prægning af hvidt papcover, indercover med 20 halverede sider med kombinérbare surrealistiske collager

- Vi kan godt lide æg. Frugtbarhed. Dér, hvor alting kommer fra, men også et nul og en endevæg.
Keyboardspiller Nicolai Koch fortæller om titlen på Oh No Onos seneste album og coveret, helt i hvidt, med en masse små, taktile O'er på forsiden, heriblandt bandets navn lidt på kryds og tværs.

- Det kom samtidig med pladens titel. Vi havde lange lister med truckagtige eller højtravende titler, men ligesom på vores på ep ("Now You Know Oh No Ono"), så ville vi gerne have et ordspil, og efter Yes ville vi gerne have noget enkelt, et enstavelsesord. Eggs har jo en form som bogstavet O, som i Oh No Ono, og da vi satte det op, så så det bare rigtigt ud, fortsætter han med henvisning til, at bandets trommeslager og guitarist, Kristoffer Rom og Aske Zidore, har lavet den hvide forside, altså æggeskallen, mens bandets veninde og kunststuderende Malene Mathiasson har lavet indercoveret.

- Det er ekstremt eklektisk, og hendes arbejde er en slags maksimalisme inden for kunst - som også er noget, vi stræber efter i musikken. Vi vil have mere af alting, og masse forskellige stilarter, som ikke rigtigt passer sammen. Hun har pastelfarver og collage, ligesom vi har synthesizere og programmerede trommer oven i almindelige trommer, forklarer Nicolai Koch.

- Oh No Ono havde i forvejen den idé til coveret, og det skulle være inspireret af billedbøger til børn, hvor siderne var klippet op på midten horisontalt, så man kunne bladre på tværs i den og få forskellige kombinationer, fortæller Malene Mathiasson.

- Vi tog afsæt i mine collager, og vi havde mange af de samme darlings: havorganismer, surrealisme, kontraster med flere, fortsætter hun.

Bookletten giver i alt 200 billedkombinationer af de 40 halve sider, som har fikspunkter, som binder siderne sammen, og de er i øvrigt lavet uden digitale hjælpemidler. Hovedingrediensen er udklip fra dyre- og lægeleksika samt et udvalg af porno- og modeblade.

- Mine udklip har det til fælles, at de er kropslige, organiske og skinnende. Udklippene er ikke abstrakte, men meget konkrete, og jeg prøver at klippe, justere, vende på hovedet eller på anden måde manipulere, så de får et twist af noget genkendeligt, men stadig forandret, fortæller Malene Mathiasson.

- Collage minder faktisk om at lave musik på den måde, at man har nogle readymades, som man leger med i forskellige kombinationer. Og det færdige resultat skulle gerne være mere end summen af delene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA