x

Smid hænderne i vejret for Fedde

Smid hænderne i vejret for Fedde

Allerede i 2006 nød den hollandske houseproducer Fedde Le Grand stor international succes med den Matthew Dear-samplende hitsingle Put Your Hands Up 4 Detroit, som også er remixet med Bizzare fra D12 og hans ven King Gordy som rappende vokal-indpiskere.

GAFFA mødte den venlige hollænder i København til en snak om musik, debutalbummet Output og hans seneste live-projekt Output World Tour, hvis danske aflægger finder sted på Århus Havn 10. oktober.

- Jeg har altid godt kunnet lide album, som var stilmæssigt varierede. Ikke kun four to the floor-housebeats, men også breakbeats, temposkift og alt muligt, så det var det, jeg også ville gøre med Output. En ting, som jeg tror alle kunstnere gerne vil opnå, er at overgå sig selv. Det vil jeg gerne opnå med det her album.

Output-turnéen er endnu en måde, hvorpå Fedde Le Grand kan overgå sig selv. Det syv timer lange show byder i Aarhus på gæster som Rune RK, Noir, Camille Jones og Ida Corr og enorme, specialdesignede kulisser, på masser af optrædende dansere og på visuals skabt til lejligheden. Inden da har Fedde Le Grand allerede besøgt en del lande i forbindelse med en række koncerter op til udgivelsen af Output-albummet.

- Koncerterne her i Skandinavien er starten på den rigtige turné, så det bliver større shows. De fleste af gæste-kunstnerne fra albummet kommer med. Jeg lavede et track med Will.I.Am, men han har travlt med at promovere Black Eyed Peas-albummet, så han har desværre ikke tid. Jeg vil lave en slags mini-livekoncert, som skal starte min del af aftenen med, og så er det meningen, at koncerten langsomt skal gå over i mit dj-sæt. Det bliver ligesom mit album, som også starter med breakbeat-agtige ting, band-prægede ting, og så er der mere house-klingende ting til sidst.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA