x

Læserinterview - Mew

Læserinterview - Mew

De sidste par uger har Mew været helt uoverskyggelige i musikmedierne, såvel som i de almindelige dagblade og blogs, efter at de udgav deres "No More Stories"-album for halvanden uge siden. Det fik også GAFFAs anmelder, Finn P. Madsen, til at dele seks af de helt store ud til et album, som han kalder: "...en grandios musikalsk collage, hvor Mew maler svimlende med den helt store pensel."

Hellerup-bandet, der de seneste år har været bosat i London, blev efter sidste album adskilt fra deres oprindelige bassist, Johan Wohlert (nu The Storm). Efter lang ventetid udsendte de første "No More Stories EP" med singlen "Introducing Palace Players", som forsmag på det førnævnte album, som vel har årets længste titel: "No More Stories/Are Told Today/I'm Sorry/They Washed Away/No More Stories/The World Is Grey/I'm Tired/Let's Wash Away".

Vi har udvalgt de bedste læserspørgsmål og stillet dem til Jonas Bjerre (vokal, guitar), Bo Madsen (guitar) og Silas Graae (trommer), som har mailet deres besvarelser.

Hvad er jeres største frygt? (Cecilie Mørk Thomsen, Ry)

Jonas: - Det evige og det endelige.

Jeg har læst et gammelt interview med jer, hvor I sagde, at navne som Red House Painters og Pixies var store inspirationskilder, men nu hvor I har flyttet jer mod en mere symfonisk prog-lyd, hvem ser I så som de store foregangsmænd? (Lau Lehrmann, Odense)

Bo: - Genesis, Mount Eerie, Prince, WHY?, why not...? At finde en musiker eller et band at holde virkelig af er kun noget, der sker for mig sjældent, men så udvikler det sig også ofte til noget af en kærlighedsafære.

Hvad står "156" for? Devil's whore? (Helana Lütken)
        
Bo: - Hej Helena. Helena, hvis jeg fortæller dig det, I will have to kill you afterward. Vil du gerne killes?

Hvor mange dyrereferencer er der på det nye album, og hvorfor laver I så mange? (Ulrik Hartig, Odense)

Bo: - Jeg tror faktisk slet ikke, der er nogen på den nye plade, men det er rigtigt, at vi har brugt dyr meget før. Dyr er meget stærke billeder, og de kan på en eller anden måde besjæle lyrik og tjene som allegorier, hjælpe til at beskrive et specifikt aspekt af menneskelighed, alt fra frygtsomhed til styrke til mystik. Men jeg kan ikke sige med sikkerhed hvorfor.

I hvilken forbindelse kom I i kontakt med Nine Inch Nails, og hvordan har det været at varme op for dem på dele af deres turné? (Christian Pauli, Risskov)

Silas: - Hej Christian. Vi er blevet inviteret af Trent (Reznor, red.), som personligt gerne ville have os med. Det har været en behagelig tur med venlige musikere, som har en afsindig kraftudladning på scenen.

Hej Mew. Tak for alt jeres fantastiske musik. Jeg vil høre, om jeres måde at udvikle sig på sker automatisk, eller om det er noget, I arbejder for? Jeg synes personligt, at I er det band, der udvikler sig mest fra album til album, samtidig er man stadig aldrig et øjeblik i tvivl om, at det er jer der spiller, så snart man hører noget nyt fra jer. Og i forlængelse af det: Er det så ikke svært at skulle overgå sig selv, hver gang der skal skrives nyt album? (Kristoffer fra Dragør)

Silas: - Hej Kristoffer. Tak! Udviklingen kommer ikke af sig selv. Det er så afgjort noget, der skal arbejdes for. Men det er samtidigt også det, der gør det spændende at skrive og spille musik. Vi prøver at videreudvikle oven på den musikalske tradition, der er blevet til gennem årene i bandet og forsøger at rykke os fra gang til gang.
PS: Og så er det især en fryd at spille med de to andre.

"No More Stories/Are Told Today/I'm Sorry/They Washed Away/No More Stories/The World Is Grey/I'm Tired/Let's Wash Away" udkom den 17. august. Fra i morgen lørdag den 29. august kan du stille spørgsmål til Dúné, når vi fortsætter vores serie med læserspørgsmål.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA