x

Medina - skridter scenen af

Medina - skridter scenen af

På hver side af scenen står en hærdebred sikkerhedsvagt med øresnegl i øret og dertilhørende seriøs mine. De er blevet stillet der for at passe på aftenens performer, landets pt. hotteste popstjerne Medina. Men vagterne er mere optaget af den slush-ice, de står med i hånden og af at få et godt mobil-shot af den langbenede sangerinde, end at holde vagt. Det er nu heller ikke, fordi der er udsigt til optøjer her i Jyllinge Hallen, hvor der i aften holdes ungdomsfest for en 3-400 feststemte teenagere.

Vi er i juni måned og halvvejs igennem Medinas helt store gennembrudsår. Et år, hvor hun allerede har spillet over 100 jobs og solgt flere singler end nogen anden herhjemme. Ud over en lille håndfuld i forvejen etablerede kunstnere må Medina være den eneste, der ikke lider under det faldende musiksalg.

Klokken 22.43 er Medinas 30 minutter lange show færdig, og allerede ti minutter senere står hun ude ved den lille Seat, der skal køre hende videre til næste job. Hun beder lige om et minut til at køle af i den kølige aftenluft. Hendes chauffør Martin nikker og stikker et par glowsticks i lommen, som han samlede op inde til ungdomsfesten. De skal med hjem til sønnen.  

The Kid og puttehunden Steve
Skruer vi tiden to timer tilbage er Medina ved at tage afsked med sin lille hyperenergiske Yorkshire-terrier Steve. "Åh, jeg glæder mig sådan til at komme hjem til dig igen, så skal vi rigtigt putte," lyder afskeden til den lille hund, der efterhånden må være vant til at være alene hjemme i weekenderne i den store lejlighed i hjertet af København.

På vej ned til bilen peger Medina på nabodøren og fortæller grinende, at hendes naboer hele tiden spiller Kun For Mig, men at de endnu ikke har fundet ud af, at de har bagmanden boende ved siden af. De når nok heller ikke at finde ud af det, for dagen efter skal hun flytte. Væk fra mylderet og til en lejlighed med endnu mere plads og vigtigst af alt et badekar og plads til eget studie. Til dance-musik, som det vel ret beset er, men af en karakter, som man ikke automatisk får røde knopper af.

Det er efterhånden otte år siden, Medina flyttede til København. "En dag pakkede jeg simpelthen bare en taske, købte en togbillet og skrev fra toget en sms til min veninde herovre, at nu var jeg altså på vej. Og jo, jeg skal for resten bo hos dig." Det spontane ligger åbenbart til sangerinden, viser det sig, da hun senere fortæller historien bag en tatovering. For hun havde ikke kendt sin kæreste i mere end en uge, før hun fik tatoveret kærestens øgenavn "The Kid" på pege- og ringfinger på venstre hånd.

En nummer 51 til at ta' med
"Jeg har altså ikke fået spist i dag, så vi må lige gøre et stop på vejen," fortæller Medina og finder i fællesskab med chauffør Martin ud af, at dagens kulinariske oplevelse skal være pizza. Uden for pizzeriaet ved Østerbro Torv spørger en anden fastfood- hungrende fyr om, hvem det nu lige er, fotografen følger i hælene på. "Medina, åh ja, det er sgu da rigtigt. Tror du, det er okay, jeg lige spørger om en autograf til kæresten?" Autografen og hilsnen om, at Joy må nyde sin pizza bliver skrevet. Medina sætter sig ind i bilen igen med sin pizza # 51 med skinke, champignon og tilvalgt ananas i skødet. Hun skruer godt op for bilens aircondition for at køle maden ned. Det er ikke første gang, hun har spist i bilen, faktisk bliver de fleste af weekendens måltider indtaget i bilen på vej til det næste job.

Efter at have fortæret halvdelen af pizzaen og budt den rundt hiver hun en brændt cd op af tasken og lader for et kort øjeblik bilradioen få en pause fra The Voice. Hun sætter cd'en i gang, der indeholder baggrundsmusikken til hendes forestående show. Hun synger kun sagte med, måske fordi hun stadig har pizza i munden. Hun forklarer, at hun havde sin første friweekend i år sidste weekend, og at hun på grund af afbrækket i rutinen helt har glemt, hvad det er, hun skal synge. Helt så galt går det nu ikke, selvom hun påstår, hun er meget glemsom. "Jeg har en myrehjerne" som hun kalder det.

Uden for Jyllinge Hallen søger omegnens teens mod indgangen, imens de retter på det stive puds og mindst lige så stive hår. De skal også lige have tømt de drikkevarer, de ikke må have med ind til sodavandsgildet. Et par politibetjente, på cykler, står på et hjørne og prøver at tale et par opildnede fyre ned. Det var vist noget med en pige, der har været utro.

I et mødelokale i hallen, der i dagens anledning er udnævnt til "backstage", går Medina rundt i cirkler og synger lidt for sig selv. De rare mennesker, der arrangerer festen, spørger, om hun mangler noget, men Medina er godt tilfreds med anretningen, der består af en bakke med frugt og en med flæskesvær, chips og vingummi plus et par flasker discountcola og juice. Hun snupper et jordbær og lader ellers resten ubemærket ligge. Da aftenens anden optrædende, r&b-sangeren Joey Moe, kommer ind for at hilse på, lyder han modsat svært tilfreds over at se flæskesværene.

22.17 træder Medina med lange og sikre skridt op på den interimistiske scene i hallen. De unge mennesker skriger så højt, at lydmanden lige må skrue en tand op for lyden af Kun For Mig, der åbner Medinas sæt, og i øvrigt også afslutter det 30 minutter senere i en remixet version. "Det er det, de unge de vil ha'", siger en af festarrangørerne tilfreds.

"Du ringer bare, Medina!"
I bilen på vej til næste job på Herlev Stadion afslører sangerinden, at det er blevet en særdeles lukrativ forretning at være Medina. Hendes hyre er nemlig blevet femdoblet siden starten på året. Vi behøver ikke gå i detaljer med, hvad hun tjener, men blot nævne, at hun ikke syntes, det var dyrt at betale 3200,- for de nye Louis Vuitton- solbriller hun købte tidligere på dagen og stolt viser frem.

23.20 ruller bilen ind på Herlev Stadion, der er rammen for byens 100 års jubilæum. The Blue Van er i færd med at afslutte deres koncert i den anden ende af stadion, men de fleste fremmødte har allerede taget opstilling foran scenen, Medina snart indtager.

Backstage er til dette job en skurvogn med to stykker sandkage på et campingbord og et par rammer sodavand i det ene hjørne. Medina tager et par sip af en Fanta og går igen igang med at synge lidt for sig selv.

23.31 gjalder "Kun For Mig" ud over det feststemte publikum, og perfekt timet til det første beatslag træder Medina op på scenen. En ung fyr på tredje række kaster en lighter op på scenen og bliver mødt af mere effektive vagter end tidligere, da de straks får ham fjernet.  I en af pauserne mellem sangene beder Medina publikum om at passe godt på hinanden, da der bliver skubbet en del foran scenen, hvor de yngste blandt publikum er samlet.

00.05 er koncerten slut, og Medina går ned for at trykke hænder med det begejstrede publikum. Efter et par minutter bliver hun spurgt, om hun har tid til at komme om bag scenen, hvor en lokal ungdomsklub gerne lige vil lave et kort videointerview i den kolde skurvogn. Efter interviewet og de obligatoriske efterfølgende autografer bevæger Medina sig mod den lille Seat. Men de forreste rækker af publikum står stadigvæk og skriger på hende. Hun går velvilligt ud til dem igen. En ung fyr med anden etnisk baggrund råber igen og igen sit telefonnummer, fulgt af "du ringer bare, Medina." Medina griner bare og vil egentlig helst bare hjem til hunden Steve igen.

00.40 er vi hjemme igen. Og Medina har lige overstået to job til i den endeløse række af optrædener, der har gjort hende til Danmarks nye diskoteksdronning. En status, der sikkert ikke vil ændre sig, efter at albummet "Velkommen Til Medina" udkom den 31. august.

Medina i tal
1 pakke druesukker er altid at finde i Medinas taske, når hun er ude at spille.

2 kunstige øjenvipper er det første, hun tager af, når hun kommer hjem.

9-11 timers søvn kræver hun i døgnet. "Får jeg mindre end 9 timer, er jeg helt fucked."

26 uger har "Kun For Mig" ligget på P3's Tjeklisten, hvilket er rekord for en dansk kunstner.

300 gange gætter hun på, hun har sunget "Kun For Mig" i år. "Jeg er ikke træt af at synge den endnu, men jeg skifter kanal, hvis den bliver spillet i radioen eller på tv."

1982 er året, hvor Andrea Fuentealba Valbak aka Medina blev født i Århus, som barn af en dansk mor og chilensk far. Kunstnernavnet er inspireret af numerologi og har i denne sammenhæng ikke noget med islam at gøre.

2007 var året for udgivelsen af det mere r&b-fokuserede debutalbum "Tæt På".

68.000 digitale singler, svarende til dobbeltplatin, har hun solgt i år.

2.400.000 visninger har der været af videoen til "Kun For Mig" på YouTube.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA