x

Beatles-teaterkoncert på Gasværket

Beatles-teaterkoncert på Gasværket

Vi har oplevet dem før - disse særlige sammensmeltninger af teaterforestillinger og musikkoncerter - under begrebet teaterkoncerter. Vi har oplevet dem med Gasolin', The Beach Boys og med Nick Cave for at nævne nogle af de mest fremtrædende. Men når Gasværket i denne måned - den 09.09.09 - blænder op for "Come Together", er det første gang, nogen har opnået rettigheder til at opsætte en teaterkoncert med nyfortolkede Beatles-sange. Forventer man herefter at få Liverpool-drengenes allerstørste hits serveret på en snor, kan man dog godt tro om igen.

- Når man skal spille 30 numre - ud af de vel 3-400 stykker usandsynligt mange gode numre, de har lavet - er der også masser af gode sange, der ikke kommer med, siger instruktør Nikolaj Cederholm.

- Men det handler også om noget andet. Vi har også valgt efter, hvilke sange der kunne bruges til formålet, hvilke der var til at kommunikere, og hvilke der var imødekommende for vores arbejde. Det, at en sang er god, betyder ikke nødvendigvis, at den også er god at arbejde med.

Den endelige række af sange i stykket lå ultimo august endnu ikke helt fast, men efter alt at dømme indgår numre som "Yesterday", "Helter Skelter", "Eleanor Rigby" og "All You Need Is Love", mens publikum ikke får serveret evergreens som "Let It Be", "Hey Jude", "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" og "Yellow Submarine".

Blandt de medvirkende er Jens Jørn Spottag, Mani Spinx og Annika Aakjær for ikke at glemme Jimmy Jørgensen og Lotte Andersen; sidstnævnte to, der også samarbejdede med Nikolaj Cederholm til Gasolin' Teaterkoncerten og derfor kender til genren.

- Det er en udfordring at fortælle en historie uden nogen teaterdialog. At man har nogle sange, som har tekst og tema, som vi næsten alle sammen kender, og så tilfører dem et nyt ekstra lag og en ny betydning, siger Lotte Andersen, der også kommer ind på, hvilken folkeskat der er tale om:

- Det sætter os på en prøve, for det er jo guld, vi rører ved. Må man for eksempel sige "she" i stedet for "he"? Der er 800 mennesker i salen hver aften, som har hver deres holdning til, hvad man må. Man skal dog huske, at alle ikke skal pleases, men udfordres.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA