x

Før koncerten - Macy Gray

Før koncerten - Macy Gray

Hvordan er det gået i øveren?

- Det er gået rigtigt godt. Vi er på turné nu og er kommet til Belgien. Så vi er færdige med at øve, men touren går rigtigt godt, og der fantastiske fester hver nat. Publikum ser ud til at elske det; der er masser skrig og dans, så det er perfekt.

Hvad kan vi forvente os af koncerten?

- Det bliver sjovt, for mine fans i Danmark er festlige, og den energi kommer direkte tilbage til os på scenen. Det bliver som en stor fest, hvor folk bare kysser og danser hele aftenen. Vi spiller sange fra alle mine albums, og det bliver bare en rigtig god aften!

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

- Vi kommer i tøjet, og så beder vi alle sammen en fællesbøn. Så beder jeg for mig selv, og så har vi masse musik, som vi spiller lige før showet. Vi hører altid Britney Spears' album "Blackout". Hver gang. Men det er mest dér, jeg kan lide det album.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

- Der er en ghettoblaster, et strygejern og D12 vitaminer. Og masser af blomster og stearinlys, der dufter af vanille. Vi får også gerne noget mad, det skal helst være grillet kylling med peanutbutter og så en masse at drikke. Ja, og noget te.  

Hvad hører I i tourbussen?

-De fleste ser film i deres tourbus nu til dags. Jeg kan godt lide at se film og snakke og sådan. Vi hører ikke så meget musik på tourbussen. Jeg så for eksempel "Slum Dog Millionaire" for tiende gang, tror jeg. Jeg elsker den film.

Hvornår udkommer dit femte album "The Gray Life"?

- Tidligt næste år, altså i 2010. Det er helt sikkert min egen yndlingsplade indtil nu.

Hvordan vil du beskrive musikken det nye album?

- Det er svært at beskrive musik. Omkvædene og hvad jeg gør er anderledes. Det er en anderledes lyd med nye beats og nye producere. Jeg elsker at lytte til det, selvom det ikke er fuldstændigt færdigt. Det er næsten færdigt.

Du har før lavet soul, r&b og hiphop. Er det stadig de genrer, du arbejder med?

- Ja, der er stadig en masse af de stilarter, men der er også andre ting på albummet. Der er en lille smule electro, en smule soul, en lille smule jazz. Det er meget cool, og vi har også smidt lidt rock'n'roll på det, så det er forskelligt.

Du har også lavet et nyt projekt under navnet Nemesis Jaxson?

- Ja, jeg overvejer at lave et mixtape under navnet, men generelt er Nemesis Jaxson et dj-navn, som jeg bruger, når jeg optræder på undergrundsspillesteder.

Ok, men tak for din medvirken

- Velbekomme, og vi ses snart i Danmark.

Macy Gray spiller på Train i Århus 13. september og dagen efter i Amager Bio. Køb billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA