x

The Rumour Said Fire - fra rygte til realitet

The Rumour Said Fire - fra rygte til realitet

I dag udkommer The Rumour Said Fires debut-ep, "The Life And Death Of A Male Body". Det københavnske indie-/folkrock-band, som blandt andet er inspireret af Simon & Garfunkel, The Shins og Clap Your Hands Say Yeah, har selv udgivet og produceret ep'en, som GAFFAs anmelder Mikkel Elbech honorerede med hele fem stjerner:

"Det er lykkedes de fire at skille sig positivt ud samtidig med, at de bevarer en genkendelighed, som nok skal gøre musikken tiltalende for en ganske bred skare. Dér, hvor de markerer sig, er ved noget så åbenlyst som det at have bedre sange, bedre arrangementer og bedre energi end de fleste af kollegerne."

GAFFA fangede Christian Rindorf, Søren Lilholt, Kasper Nissen og forsanger Jesper Lidang til en lille håndfuld spørgsmål om deres band, ep og inspiration.

Hvem er The Rumour Said Fire, og hvordan startede det?

Christian: - Vi er Kasper (bas), Christian (trommer), Søren (guitar og vokal) og Jesper (vokal og guitar). Jesper startede bandet i slut 2007, da han flyttede fra Århus til København - og kontaktede mig. Vi mødtes og drak kaffe, og Jesper spillede nogle skitser for mig. De første måneder bestod bandet kun af os to. Søren lærte jeg at kende, da Jesper introducerede ham i øvelokalet i marts 2008. Jesper kendte Søren lidt gennem deres fælles ven Bastian (fra Shout Wellington Air Force, red.). Søren hørte, at vi var på udkig efter en guitarist til bandet, og skrev derfor til Jesper, da han var ved at flytte til København og var på udkig efter et band. Sidst men ikke mindst kom vi i kontakt med Kasper via en annoncering. Den fuldendte konstellationen har set sådan ud siden august 2008.

Hvad er jeres inspirationskilder? Er I ikke bange for at komme til at lyde så meget som The Shins' "Caring Is Creepy", at I bliver beskyldt for at plagiere dem?

Jesper: - "Oh, Inverted World" er helt klart det bedste Shins-album, så ja, det plagierer vi mest muligt. Derudover arbejder vi på at plagiere Beatles' "Revolver", The Stone Roses debut "The Stone Roses" og Sunset Rubdowns "Random Spirit Lover". Og Simon & Garfunkel's "Parsley, Sage, Rosemary and Thyme".

Hvad refererer "The Life And Death Of A Male Body" til? Og hvordan kom I i grunden på bandnavnet The Rumour Said Fire?


Jesper: - "The Life And Death Of A Male Body" er tyvstjålet fra Philip Roths "Everyman". Det er en rystende roman. Jeg ønskede at lave en titel med udgangspunkt i teksterne, og Roth-citatet kan referere til mine tekster uden at konkludere på dem. Det kunne jeg godt lide. The Rumour Said Fire har vi brainstormet os frem til, og det passede bedst på det gældende tidspunkt. Sidenhen har vi læst en masse ind i navnet, som man for eksempel kan læse på vores biografi på MySpace. Men navnet opstod som meget andet ud fra en tilfældig tanke og mavefornemmelse.

("Rygtet sagde ild" handler om den tidsperiode eller det levede liv mellem et rygte opstår og det enten be- eller afkræftes. Den usikre tid mellem én tilstand og en næste i et menneskes eller en menneskeheds historie. Det handler om perioden mellem fred og krig, mellem kærlighed og had, mellem det skønne og det forfærdelige, venskab og fjendskab, rask og syg, ædruelighed og alkoholisme. Uddrag fra MySpace, red.)

Hvad handler "The Life And Death Of A Male Body" om?

Søren: - Som Jesper var inde på i forhold til Roth-citatet, så vil vi helst undgå at konkludere alt for meget på pladens indhold, fordi det tit begrænser en ellers åben tilgang til musikken og teksterne. Både tekst og musik udtrykker selvfølgelig forskellige emner, temaer, følelser, som for eksempel kunst, angst, død, kærlighed, krig, fortabelse og så videre. Og de refererer til andet musik og andre tekster, som lytteren kan tage stilling til, når han eller hun hører pladen og læser teksterne. Det er svært at finde med én historie, der forklarer ep'en.

Efter at have været på Det Elektriske Barometer og udgivet en ep med så fine anmeldelser er det meget naturligt, at der kommer et debutalbum på et tidspunkt. Hvad kan man forvente sig af den?

Kasper: - Vi kan sige så meget, at vi er godt igang med at skrive materiale til et fuldlængde album. Hvornår den kommer, kan vi ikke sætte en dato på endnu, men bliver helt sikkert i det nye år. Hvad angår genre kommer pladen nok i nogenlunde naturlig forlængelse af "The Life..." vil jeg tro, men meget kan nå at ske endnu.

The Life And Death Of A Male Body udkommer i dag. Lyt med på MySpace.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA