x

Reportage: The Voice 09, Tivoli

Reportage: The Voice 09, Tivoli

Med blandt andre: Mohamed, Promoe, Celina Ree, Jooks, Jokeren, Joey Moe, Medina, Milow, Pixie Lott, Aqua, David Guetta feat. Kelly Rowland.

Hvis det var en lummer sommerdag, ville luften uden tvivl været tyk af lugten af McDonald's-mad, Barcardi Breezers og ikke mindst hårvoks. Mandag aften var der nemlig dømt helaftens hitkoncert med et dertilhørende teenage-overbefolket Tivoli. Radiostationens årlige stjernespækkede koncert fandt sted for 6. år i træk - denne gang med et længere program en nogensinde før. Næsten 20 forskellige acts skal underholde aftenen igennem, og det er imponerende af The Voice at kunne booke noget lignende de 20 største navne, der har domineret både stationens radio- og tv-kanal over sommeren.

Obligatorisk MJ-hyldest
De skrigende piger på første række med store, farvede briller og sprittusch i hele hovedet får da også en musikalsk drømmestart med X-Factor-idolerne Mohamed, Basim og ABC. Førstnævnte spiller bl.a. sit X-Factor hit Michael Jacksons "Dirty Diana", og senere fortæller værten Lille Lars også, at alle kunstnerne er blevet opfordret til at lave en Michael Jackson-hyldest. En efterhånden noget brugt crowd-pleaser, men ikke desto mindre bliver muligheden brugt flere gange - Sukkerchok, Jooks og Burhan G mikser lidt Jackson ind i deres sæt, og Pixie Lott giver en faktisk rigtig fin akustisk version af Jackson 5-hittet "I Want You Back".

Mange reklamepauser
Showet byder desværre også på rigtig mange pauser, både i form af almindelige tv-reklamer på storskærmene, men også et ellers meget sjovt påfund: Voice-dj'en mikser 10 udvalgte numre fra publikum, en opgave der må give sved på panden, da bl.a. Laban og Guns N'Roses skal mikses sammen med David Guetta og Beyonce. Det laver alligevel ikke om på, at pauserne bliver for mange og for lange i løbet af det næsten fem timer lange show. Men det er desværre et nødvendigt onde med de mange udskiftende acts, hvoraf det ellers lyder, som om flere af dem langtfra synger live.

100 % hitparade
Men når den ikke står på pauser, står den på 100 % hitparade, og generelt er publikum godt med hele koncerten igennem. Da alle acts kun spiller 2-4 numre, er der da sjældent også et roligt øjeblik, hvor publikum ikke kan gale med på endnu et overspillet radiohit. Et koncept, der fungerer rigtig fint, når nu publikummet er underholdningsønskende teenagere, der hurtigt ville kede sig, hvis alle liiige skulle spille sang nr. 10 fra deres forrige album. En kunstner som Medina kom, så og sejrer fx, da hun "blot" skal levere to superhits "Kun for mig" og "Velkommen til Medina", hvilket gøres i et flot show og med stor entusiasme fra publikum.

I showets sidste halvdel er der tyndet lidt ud blandt publikum, hvoraf flere må have overskredet deres sengetid, men koncertens største navne som bl.a. Jokeren, Aqua og David Guetta feat. Kelly Rowland (billedet) formår alligevel at skrue op for festtempoet og til tider omdanne Tivolis plæne til en mandag-aftens natklub. Teenagerne har hermed fået en sand hitkoncert og kan gå glade hjem i seng, med mindre altså at de sidste Breezers lige skal bælles.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA