x

Twins Twins - Romantiserer natten og ungdommen

Twins Twins - Romantiserer natten og ungdommen

Fem ugers isolation i studiet og et gammelt ombygget bageri i Fredericia med producer Ole Nørup var, hvad det krævede for den københavnske kvartet Twins Twins for at lave debutalbummet "Until Dawn".

- Det var hårdt, men også pissegodt. Fredericia er en gammel by, som vi aldrig været i før, og hvor vi ikke kendte nogen. Vi kunne ikke bare cykle hjem eller ind til byen, som da vi indspillede vores ep "Five Songs". Vi boede ved studiet og havde vores eget hyggelige køkken. Man kommer ind i sin egen lille tidslomme, som betyder, at man står op ved middagstid og arbejder hele natten, fortæller trommeslager Morten Hyldahl.

- Det er selvfølgelig en gammel kliché at tage i studiet og isolere sig på den måde, men klichéerne har også noget på sig. Der er en grund til, at man gør det sådan. Også selvom det kan være nedbrydende socialt at tage endeløse diskussioner om detaljer på pladen. Until Dawn er et poetisk rum. Noget, der er om natten, og egentlig en modvægt til at gå på arbejde fra otte til fire.

Faktisk afspejler det vores arbejdsproces på albummet meget godt, tilføjer forsanger Theis Ørntoft.

- Vi ville ikke kunne have lavet den plade på en uge, for så var den bare kommet til at lyde som enhver anden indierock-plade, og vi vil gerne væk fra det prædikat. Vores bandidentitet ligger i, at vi slider rigtigt meget, har mange holdninger og bruger lang tid på musikken. Vi er meget højtidelige omkring vores musik og det univers, vi bygger op. Hvor man dyrker musikken og de følelser, man har, fortsætter han.

Twins Twins har eksisteret i to et halvt år, og bandmedlemmerne mødte hinanden gennem en fælles ven, Aske Zidore, som er guitarist i Oh No Ono og også har mikset "Until Dawn".

- Det er et alternativt popalbum, som har en hård muskulatur i bas og trommer og en mere svævende, sfærisk eller skøn overflade. Vi spiller popmusik på rockinstrumenter - det tror jeg i øvrigt, der er mange, der gør lige nu, fortsætter forsangeren.
Theis Ørntoft, der netop er dimitteret fra forfatterskolen, debuterede i september med sin første digtsamling hos Gyldendal, men hos Twins Twins er det kunstneriske output og førstesproget musik.

- Musikken er det primære, men teksten er med til at støtte det univers, vi skaber. Det er ikke historier, men billeder, følelser og stemninger, som udspringer af det samme rum som musikken. Målet er et stemningsfuldt soundtrack, som er fortalt ud fra det perspektiv at være ung, at have drømme, at være i tvivl, at gå i byen og cykle hjem ved daggry.

"Until Dawn" udkommer den 12. oktober på Morningside Records.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA