x

Oh No Ono – Vi er nok det band i verden, som er dårligst til at være brancheagtige

Oh No Ono – Vi er nok det band i verden, som er dårligst til at være brancheagtige

Oh No Ono spillede i lørdags på den danske aften på Reeperbahn Festivalen 2009, til den såkaldte Spot On Denmark, som er arrangeret af Music Export Denmark. Oh No Ono holdt vanligt højt niveau foran 400 tyske publikum og branchefolk. GAFFA fik en kommentar fra keyboardspiller Nicolaj Koch lige efter koncerten om ambitionerne for den nu københavnskbaserede alternative rockkvintet.

Bandet første album ”Yes” fra 2006 er udgivet i Japan og Europa, hvor de har spillet omkring 30 internationale koncerter med vægt på Tyskland og Frankrig. ”Eggs” fra foråret 2009 er indtil videre kun udgivet i Danmark.

Dette er anden del af vores interviewserie med Spot On Denmark-kunstnere. De andre interviews med When Saints Go Machine (del 1), The Asteroids Galaxy Tour (del 3) og Turboweekend (del 4) lancerer vi i dagene efter Reeperbahn Festival her på GAFFA.dk.

GAFFA: Hej Nikolaj, hvordan var det at spille Spot On Denmark og komme til udlandet med jeres ”Eggs”?

Nikolaj Koch: - Det var megadejligt. Det er altid rart at prøve og spille for et publikum, som ikke kender vores sange, og som bliver glade alligevel. Jeg kom med i Oh No Ono, da vi begyndte at indspille ”Eggs”, og når vi spiller hjemme i Danmark, så reagerer publikum altid meget på de gamle numre. Til en koncert som den her, så er det mere ligeværdigt, og de reagerer på det, de godt kan lide, og ikke nødvendigvis det, de har hørt mest.

GAFFA: I fik også flettet jeres cover af Radiohead-nummeret ”Weird Fishes” ind. Hvad er det, I godt kan lide ved det nummer?

- Det startede med, at vi gerne ville spille noget ekstraordinært på vores Roskilde-koncert. Vi havde en 5-6 idéer, og vi ville gerne have, det var Aske Zidore, der skulle synge det, og så blev han ret hooked på det. Det er egentligt mest Kristoffer og jeg, der er store Radiohead-fans, men vi hørte ”In Rainbows” i vores tourbus engang, og så blev Aske også ret vild med det nummer.

GAFFA: Hvad er det, Oh No Ono kan, som gør jer interessante for det internationale musikmarked?

- Vi tænker jo bare, at vi laver den musik, vi har lyst til at lave. Det er så smalt, at det aldrig kan blive rigtigt stort i Danmark. Jeg tror næsten, vi er kommet så langt i Danmark, som det kan lade sig gøre for et band som os. Der er et kæmpe marked af nichéer i udlandet, så vi bare skal lige uden for Danmarks grænser.

GAFFA: Hvordan kunne du tænke at få et gennembrud. Ville det være en drøm, der gik i opfyldelse, hvis I blev et sådan et Pitchfork-feteret indierockband med amerikansk succes? Jeres video til ”Swim” har kørt ret godt dér?

- Haha. Det er jo en stor cadeau, for jeg tror alle sammen vi har haft perioder, hvor vi læste Pitchfork mere end dagligt. Det er klart, det ville være dejligt. Men de skal også præsentere så meget nyt musik hele tiden, at de ikke altid kan holde den gode kvalitet. Når der nu ikke er John Peel Sessions længere, så tror jeg faktisk godt, jeg kunne tænke mig at være et band, som var hypet på Wire. Jeg lagde mærke til i en samlet oversigt, at der var ét amerikansk indieband, som var det mest omtalte på Wires webforside, og jeg tænkte, at hvis det kunne lade sig gøre for dem, så kan Oh No Ono vel også. Haha.

GAFFA: Hvad gør I, for at den internationale branche skal få øje på jer?

- Jeg tror ikke, vi gør noget specielt. Vi er et af de bands i verden, som er dårligst til at være brancheagtige, at networke eller at slikke røv, hvis det er det, der skal til. Når vi alligevel slipper okay afsted fra sådan nogle brancheting, så er det forbi, vi er meget interesserede i, hvordan folk opfatter vores musik. Der er mange måder at præsentere sin musik på, og vi har mange idéer og har hele tiden lyst til at lave et eller andet billede eller en video til Oh No Ono. Vi er begyndt at fokusere på hele pakken.

GAFFA: Hvad er ambitionerne for Oh No Ono, og hvad er drømmescenariet?

- Det mindste af drømmescenarierne ville være, at vi kan bruge alt vores tid på at lave musik. Hvis vi hele tiden kunne koncentrere os om at lave en ny plade, som er bedre end den sidste. ”Eggs” er helt sikkert den bedste plade, vi har kunnet lave, og vi er meget glade for den, men nu har vi lyst til at lave en plade, som er endnu bedre. I sidste ende ville jeg faktisk foretrække, hvis vi kun skulle indspille plader og kunne opbygge sådan et Beatles-agtigt bagkatalog. Haha. Men jeg tror ikke, at resten af bandet ville være enige med mig i, at vi skulle droppe at spille live. I sidste ende handler det om, at vi gerne vil lave musik, som inspirerer publikum og andre musikere til at gå i gang med at lave et eller andet kreativt, som en reaktion på vores musik.

GAFFA: Ligger der nogle konkrete planer for udgivelse eller turnéer?

- Intet underskrevet endnu, men vi skal formentligt til USA, og det ville være første gang for Oh No Ono. Desuden skal vi forhåbentligt også til Japan, hvor vores plader også med stor sandsynlighed bliver udgivet. De var helt vilde med ”Yes” derovre, men dér har vi heller aldrig været.

Læs også vores reportage fra Spot On Denmark, Reeperbahn.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA