x

Mnemic-studiedagbog, kapitel 2

Mnemic-studiedagbog, kapitel 2

Guitar

Efter en uges indspilning af trommer i ANTFARM STUDIO er vi rykket tilbage til vores eget studie. I denne uge starter vi på at indspille guitarer. Derfor har vi afprøvet nogle forskellige forstærkere og kabinetter. Tilsyneladende betyder kabinetter alt.

Vi bruger 3 forskellige kabinetter, og faktisk er det ene kabinet, det første jeg købte, da jeg var 17 år gammel. Vi har prøvet at bruge Line 6-kabinetter, men de har sådan en dåse-agtig lyd (ja, det lyder af helvede til), og sammenlignet med Marshall, så har de ikke en chance. Randall kabinetter lyder også rimelig godt, og til sidst endte vi med at bruge et Randall kabinet og 2 forskellige Marshall. Mærkeligt, at lyden er så forskellig, når det er de samme dele, der er i begge kabinettter (eller måske dem allesammen? Jeg aner det ikke).

Jeg har aldrig været særlig nørdet, når det handler om gear – ihvertfald ikke i begyndelsen – jeg synes, at det var kedeligt, men sådan er det nok, når man er ung, naiv og elsker at feste, og iøvrigt har røv og patter på hjernen hele dagen. Min pointe er, at jeg måtte lære det med gear på den hårde måde. Shows med virkelig dårlig lyd tvang mig til at lære mere om mit gear. Jeg har altid elsket den lyd, Machine Head har, og efter at have spillet med dem et par gange, blev jeg interesseret i gear generelt. Begge guitarister i Machine Head bruger gamle 5150'ere, og jeg fattede ikke, hvordan de fik så massiv en lyd, indtil jeg en dag spurgte Robb om det. Han afklarede mysteriet, og fortalte at det hele ligger i Tube Screameren...Jeg tror, at alle var klar over det, pånær mig – for jeg var jo ligeglad med gear indtil da, og jeg tog bare hvad der lød godt i mine ører.

Sidste år fik jeg mulighed for at købe en 5150 og en Tube Screamer, og jeg har aldrig været mere tilfreds med min forstærker og min lyd – og gæt engang, hvad vi indspiller med?

For det meste har vi brugt Mesa/Boogie, ligesom alle andre, ikke at de er specielt dårlige eller noget, men hvorfor ikke prøve at indspille med gear, du rent faktisk kan få samme lyd ud af live?

Vi afprøver forskellige kombinationer i forhold til indspilning af guitarer for at få det til at lyde mere dynamisk. Det betyder, at I stedet for at indspille med den samme forstærker i et helt nummer ad gangen kombinerer vi nu 3 forskellige forstærkere i forskelligt i numrene. Størstedelen af rytmeguitaren er indspillet af Rune, som gør det virkelig godt. Første dag fik han 3 numre i kassen, og nu er det min tur til at fucke det hele up! Vi holder jer opdaterede – og imens kan I kigge på billeder...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA