x

Mnemic-studiedagbog, kapitel 3

Mnemic-studiedagbog, kapitel 3

Bass
Jeg er så glad for, at vi er færdige med at indspille guitarerne på 15 numre – det har været virkelig hårdt, hårdt som i at sidde i timevis og indspille til perfektion, at lytte koncentreret og være fokuseret.

Jeg havde helt glemt, hvor arbejde der er i layering, bouncing og alle de andre små detaljer, der er i studiearbejde. For 2 år siden blev vi virkelig trætte af at bruge så meget tid i øvelokalet, og investerede derfor i studie udstyr til alle i bandet og voila, alle i bandet arbejder nu med Pro Tools. Vi er sikkert det sidste band i verden, der har fundet på det, men når alt kommer til alt, gør det processerne meget, meget nemmere, fordi vi kan arbejde, når vi har lyst til det.

Idag satte vi noget nyt gear op  fra vores venner i T.C. Electronic i forbindelse med indspilning af bas. Vi prøver igen forskellige muligheder af – vi plejede at indspille med Ampeg – men denne gang er det tid til at prøve noget nyt.

Vi har sat en AMPEG op og sammenlignet med T.C. RebelHead 450 , og kom hurtigt frem til konklusionen at RH450eren har en meget mere rå, men klar lyd end AMPEGen.

Alle digitale processorer og audio interfaces prøver at simulere rørforstærkere og generelt analog lyd, og her er DSPen i RH450eren den klare vinder. Ved at sammenligne de to, blev vi hurtigt enige om, at prøve RH450eren og det gav os en meget mere klar lyd, men samtidig en meget fed lyd, som var tilfredsstillende at indspille med. Så på bas sporene er vi gået ren digital og har skrottet AMPEGen.

RH450 er ret sej. Den har indbygget kromatisk tuner, og knapperne på interfasen ligner "rigtige" knapper, med velkendte funktioner, og det rigtige seje er, at disse funktioner er semi parametriske, hvilket gør det muligt at tone kontrollen i bas lyden. Vigtigst er, at den giver en dejlig "varm" lyd á la en tube amp og uden at kysse for meget røv på vores sponsorer, må vi sige, at vi er meget imponerede over dette stykke hardware.

Vi er begyndt at tracke det første nummer, der hedder "Climbing Towards Stars". Der er ikke så meget at sige om det, andet end at det er et nummer i midt tempo, det er tungt og for det meste stemt i F#, så ja, det er tungt.

Skulle Tomas kunne indspille 15 numre på 2-3 dage, er han helt klart dagens helt!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA