x

Top Fem: Mustasch

Top Fem: Mustasch

Den hårdtslående svenske kvartet har nu gennem fire album blandet rock'n'roll og metal - og det var måske derfor, at de blev valgt som support på Volbeats store skandinaviske turné i foråret. Deres fjerde album "Latest Version Of The Truth" fra 2007 gik ind på førstepladsen på den svenske albumhitliste, og nu er Mustasch tilbage med deres femte album, hvor ambitionerne således også er vokset ud over hjemlandets grænser.

I mandags udkom deres femte album, som ganske enkelt har fået titlen "Mustasch" - og til december kan du fange det svenske band på tre danske koncerter. GAFFA fangede Ralf Gyllenhammar (vokal, guitar) og bad ham formulere sin top fem:

The Beatles: Revolver. (Released 1966. Mit fødselsår.)
Det her er albummet, som fik mig til at opdage rockmusik. Jeg hørte det i 1973. Du kan sammenligne det med, hvis en 7-årig knægt ved en tilfældighed hører vores "Ratsafari" fra 2003, og i dét øjeblik bestemmer sig for at blive rockstar, når han vokser op. Det var det, "Revolver" gjorde for mig.

Whitesnake: Live in Scandinavium Arena Gothenburg 1982
Min første koncert. Min første guldøl. Min første tinnitus. Mit første blackout.

Værnepligtten: Skövde, 1986
Power! The pedal to the metal i en Centurion Tank.

Pladekontrakt
Da vi underskrev vores første aftale med almægtige fucking EMI! Jeg troede, vi havde realiseret vores drømme, men det var kun - viste det sig - kun et hjørne i vores karriere.

Roskilde festival 2002
Festivalen over alle festivaler! Hvor jeg har set de fleste af mine favoritbands. Hvor jeg har været så blæst og indsmurt i mudder, som aldrig før. Hvor enhver musiker drømmer om at spille. Hvor jeg stod på den næststørste scene foran 20.000 mennesker. Og hvor jeg ikke kan huske én ting.

Turneplan:

10. december: Pumpehuset, København
11. december: VoxHall, Århus
12. december: Studenterhuset, Aalborg

Find billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA