x

Khal Allan: Malk er én ting, Allan er en anden

Khal Allan: Malk er én ting, Allan er en anden

Rapperen Khal Allan var indtil sidste år bedst kendt som en femtedel af den roste undergrundsgruppe Organiseret Riminalitet, der sammen udgav det første og hidtil eneste album "Med Love Skal Man Land Bygge" i 2007. Gruppen blev et velkendt livenavn, som har været berygtede for deres energiske shows, som samtidig både havde musikken og teksterne med sig.

I 2008 forsøgte Khal Allan sig med en soloudgivelse med navnet "Tuder Og Høvding", som blev rost til skyerne af de fleste medier i landet, og Khal Allan blev sammenlignet med alt fra Malk De Koijn til den amerikanske rapper MF Doom. Albummet blev fulgt op af remix-udgaven "Melodier Man Mindes", som bød elektroniske producere som Karsten Pflum, Steen Rock og Context, der fortolkede Khal Allans solonumre.

GAFFA fik fat i rapperen og spurgte til den kommende koncert til hiphop-festivalen Aarhus Took It, som han tidligere har gæstet med kollegerne fra Organiseret Riminalitet. 

Til Aarhus Took It som soloartist

Så vidt jeg ved, er det din debut som solokunstner på Aarhus Took It. Hvordan er det for dig?

- Det er frresh, som man jo siger, når man er dope typen! Jeg har været til festivalen i nok 7 år ud af de 10, så Aarhus Took It's fødselsdag/jubilæum er et must og en ære at rive rundt. Jeg har optrådt der med Organiseret Riminalitet flere gange og har haft nogle af mine bedste koncert oplevelser til Took It, så jeg glæder mig til at spille, høre de andre optrædende og opleve den gode hiphop-vibe endnu en gang.

Hvad kan folk forvente sig af koncerten?

- En eksplosion af en halv times varighed, med sej rap selvfølgelig, men også med ekstra på scratch fronten og semi-live-beats der siger "boom boom smask". Sættet består hovedsageligt af numre fra "Tuder & Høvding" og remixes fra "Melodier man mindes". Folk kan vel forvente fede rim, ordentlige flows, musik, der banger, og forhåbentlig noget lækkert samspil, med klassiske hiphop-tricks og lidt nyt krydderi fra fremtiden.

Kan du løfte sløret for, hvem du har med på scenen?

- Jeg har samlet et yderst kompetent hold bestående af Steen Rock på scratch, Scratchmagic på cuts, Dixone på backuprap og lir og sidst, men ikke mindst Dr. Syntax fra Analogik på afvikling af beats, også kendt som hele pivtøjet. Dobbelt op på molevitten, yo.

Sammenligning med Malk De Koijn

Du har netop arbejdet sammen med Sten Rock/Holbek. Får vi lov til at høre nummeret til Aarhus Took It?

- Det bliver nok desværre ikke til Took It, at vi spiller dét nummer. Men chancen skal nok byde sig senere. Det er et godt nummer; jeg glæder mig til, at folkens hører det. Og nåh ja, Holbek pladen er fucking fed.

Vil man se flere af sådanne samarbejder i fremtiden fra din hånd?

- Jeg er en stor fan af samarbejder og collabo's på kryds og tværs, så det er nok ikke det sidste, jeg laver med andre kunstnere inden for og udenfor hiphop-konteksten. Tiden vil vise hvem, hvad, hvor...

Du er blevet sammenlignet med Malk De Koijn og har fået stor ros for "Tuder og Høvding". Hvordan tager du rosen?

- Der er da fantastisk at få roser, det er klart. Jeg ved ikke med sammenligninger, men det kan man vel aldrig helt undgå. Er som de fleste andre i Kramnad (hiphop-sprog, find selv betydningen, red.) tilhænger af Malk De Koijn, så en sådan sammenligning tager jeg som et kvalitetsstempel. Men Malk er én ting, Allan er en anden.

Hvad betyder det for Organiseret Riminalitet, at du har gang i dit soloprojekt?

- Tjaah. Det sidste jeg hørte var, at vi havde fået solgt én 10-12 plader hér for nylig igen. Det har nok hjulpet lidt på det, at jeg har lavet min ting. Vi er uofficielt gået i (venlig) opløsning for et års tid siden, så der er ingenting, der ramler sammen dér. Vi går nok i udløsning, hvis det hedder det, en gang igen i fremtiden, så vi atter kan vise, hvordan man gør pisset.

Khal Allan optræder til Aarhus Took It den 9. oktober. Billetter til arrangementet kan findes via Aarhus Took Its hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA