x

Yepha er klar til at sætte ild i Aarhus Took It

Yepha er klar til at sætte ild i Aarhus Took It

UFO Yepha står som et af hovednavnene til årets Aarhus Took It sammen med navne som Malk De Koijn, Clemens og Johnson. GAFFA spurgte Yepha fra den succesfulde rap-duo, hvad publikum kunne forvente sig af koncerten, og hvordan den kendte gruppe gør sig klar til hiphoppublikummet i weekenden.

Så vidt jeg ved, spillede I sidst til Aarhus Took It i 2003. Hvordan er det at vende tilbage til festivalen? 

- Det er altid fedt at spille til et hiphop-arrangement. Det er jo det, vi laver, og så er der er en støre forståelse blandt publikum for, hvad der sker på scenen. Det er cool at komme tilbage og være et stort navn i år. Det gør, at man føler, at man skal bevise sit værd endnu mere. Og det er jo det, der gør det spændende. I 2003 tog vi det meget seriøst, hver gang vi skulle spille. Med nerver på og den slags. I år tager vi det endnu mere seriøst, men der er lidt færre nerver. Men de er der, og det tror jeg, publikum sætter pris på. For så er vi til stede og klar til at smadre hele hytten.

I har fået stor succes siden og har fået et bredt publikum. Hvordan er opgaven med at spille for hiphop-interesserede? 

- Lige efter vores anden plade mærkede vi et lille vindpust modvind fra et par hiphoppere, der ikke følte sig velkomne til at rocke med på hængekøjen. Der var også et par homies, der ikke ville høres os buste vores flows i nummeret "Hver Dag". Men som tiden er gået, og tredje plade er ude, mærker vi ikke rigtig noget had fra nogen steder. Der vil altid være folk, som ikke er nede. Men heldigvis kan vi ikke mærke nogle dårlige vibes, så vi glæder os.  

Hvad kan man forvente sig af koncerten?

- Vi kommer 4 mand høj med to rap-geværer: En trommeslager, Birk Nevel, med køller af stål og vores DJ Steen Rock, som scratcher din røv i stykker. Som altid går vi meget op i at få skabt festen. Så jeg håber, at folk er klar. For så er vi endnu mere klar. Der bliver mere en stille og roligt knald på. Og ingen fesne dansetøser med til at stå i siderne på scenen. Dem må man finde bagefter.

Har det nogen betydning, at årets lineup er udelukkende dansk?

- Vi håber, at der kommer lige så mange folk og støtter op om musikken. For vores vedkomne er missionen først og fremmest at levere et svedigt show. Og det handler ikke om så meget andet, før vi går af scenen.

Hvad sker der ellers i UFO Yepha-lejren? I har en række koncerter i det danske i efterår, og UFO er dommer i Fight Night, og hvad skal der så ske derefter?

- Yep, vi ruller ud her. Håber at se en masse mennesker klar til fest. Det, der sker bagefter, må folk have lidt til gode.

whYyoU Productions har tidligere lavet musik for blandt andet Ali Kazim og DR. Hører vi mere til jer i jeres roller som producere for andre?

- Vi har forskellige projekter i gang, så det vil i helt sikkert komme til. Vi er kun lige begyndt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA