x

MC Fight Night 09: Når navnet er nok

MC Fight Night 09: Når navnet er nok

MC Fight Night 2009 i KB-hallen:
Man kan og skal gentage det, til det snart mister sin betydning: Det kræver nosser af stål at stille sig op i en boksering omgivet af brændede spotlights, utaknemmelige, bedrevidende, fulde tilskuere og forsøge at vride rim ud af hjernen, så det giver mening og udstiller sin modstander på skarpeste vis. 

Alligevel kan man tillade sig at stille høje krav. MCs Fight Night kører på tiende sæson, og med tiden har det fundet sin form. En form, hvori Pede B er kongen.

Pede B er blevet en institution i dansk freestyle-rap. Højdepunktet til hans koncerter er, når han dropper de skrevne tekster til fordel for nuets dyriske maltraktion af det danske sprog. Lørdag aften i KB-Hallen kunne kong Pede nøjes med at kigge ondt på sin modstander, så var det tunge bælte, de mange guldøl og de 25.000 kr. tilbage hos sin ejermand. Men flere viste mere end fine takter.

1/16-finalerne: Respekt for kongen

Efter en stort anlagt åbning med optræden af alle tidens vindere og et par bevingende ord fra Kurt Thyboe flankeret af Ekstra Bladets side 9-piger, lod ringleder UFO MC Fight Night 09 begynde.

Pøblen af dansk rap gav den op med hættetrøjer, hujende tilråb, intakte drømme og rejste sig respektfuldt, da sidste års mester Mikl entrede KB-Hallen i aftenens første battle.

Hans modstander, den debuterende og kun 16-årige Adi, gjorde et hæderligt forsøg, men Mikl rejste sig fra en træg start og kom sikkert videre til kvartfinalen.

Den nu 17-årige Roar gjorde et kærkomment comeback i "ight Night-sammenhæng, da han allerede som 14-årig første gang var med til finalestævnet. Han havde ramt en let lodtrækning og jordede sin modstander Callas, som ikke formåede at udnytte sit emne "tegnefilm", der ellers lå lige til for flere humoristiske vinkler.

Alle 1/16 forløb uden de store overraskelser. Ham Den Lange havde en meget tæt battle med Rødhætte, der kunne have gået til begge sider. Henrik Hass jodlede sig gennem sin første duel og blev overraskende buhet af scenen. Pede B vandt uden modstand, da Luxshan erkendte sit nederlag, før dommerne havde talt.

Mikl vs Adi
MC Ollie vs McMark
Roar
vs Callas
Ham Den Lange vs Rødhætte
Fantomet vs Dahl
Johnni G vs Elbanovic
Henrik Hass vs Bryggeren
Pede B vs Luxshan

Kvartfinalerne: Alt for tidligt exit til Henrik Hass

Debutanten McMark viste efter en usikker start i 1/16-finalen potentiale mod Mikl i kvartfinalen, men blev offer for tidens letteste mobbeoffer: Sidney Lee. Mikl var igen en anelse uskarp og virkede langt fra sidste års niveau, men med Sidney Lee-jokes fik han kæmpet sig videre. Publikum buhede, og det var en opgivende Mikl, som efterfølgende blev interviewet af Rune Skyum-Nielsen, som aftenen igennem snakkede kort med hver rundes vindere.

Ham Den Lange var atter i en tæt battle denne gang mod Roar, som gav godt fra sig. Ham Den Lange havde dog publikum på sin side, og med en stærk tredje runde var Ham Den Lange klar til semifinalen.

Nordjyden med heliumstemmen, Johnni G, der sidste år slog igennem som vinder af den indledende runde i Århus, tog salen med storm, da Fantomets mor blev godt og grundig gennemrystet af den ene "mama-joke" efter den anden. Fantomet, der lider af en utilpasset, autonom attitude, faldt ikke i publikums smag, og Johnni G blev hyldet, da han gik videre til semfinalen.

I den sidste kvartfinalen gav Henrik Hass Pede B kamp til langt over stregen. Den lune fyr fra Skanderborg må have ærget sig over at trække Pede B så tidligt på aftenen, for Hass havde mere i sig.

Mikl vs McMark
Roar vs Ham Den Lange
Fantomet vs Johnni G
Henrik Hass vs Pede B

Semifinalerne: Gjort hjemmearbejdet lidt for godt

Den første semifinale stod mellem Mikl og Ham Den Lange. Mikl virkede rusten, og selvom det var tæt, stod det klart, at Ham Den Lange skulle videre. Et par gode rim om "The Nutty Professor" og "ligesom Eddie Murphy er du ikke sjov længere", fik Ham Den Lange taget et godt skridt mod finalen. Mikl hakkede lidt for mange gange i ordene for at kunne gå videre.

I den anden semifinale stod Pede B hovedrystende, da Johnni G i tredje runde, ifølge Pede B, fyrede hjemmeforberedte tekster af mod sin modstander. Pede B virkede først en smule sløv og kunne ikke rigtig få fat i sit emne "Villy Søvndal", men i anden og trejde blev der vist muskler, og Johnni G må vente endnu et år for at gå hele vejen.

Mikl vs Ham Den Lange
Johnni G vs Pede B

Finalen: Ingen over - ingen ved siden af

"Fuck om du er på hjemmebane på min mors sengelagen - hun har brækket sig lige siden for at komme af med smagen". Mikl tog aftenens punchlinepris for denne sætning mod Adi allerede i 1/16-finalen. En mild trøstepræmie til sidste års vinder, men han tog nederlaget i stiv arm og stod bag sin ven Pede B, da magten skulle genvindes mod Ham Den Lange.

Trist for den høje mand fra Århus, så må hans status efterhånden være "den evige toer". Han kæmpede godt og virkede mere klar til at vinde end for to år siden, da han første gang tabte finalen til Pede B. Dengang virkede han benovet over bare at være i finalen - i år skulle sejren i hus. Sådan blev det ikke. Alt fra gode punchlines om kønsdele, der er svære at finde i en høstak til Dennis Rommedahls teknik på en fodboldbane blev slynget rundt i ringen, og det var altså Pede B, der brølede højest.

Der er ingen over - ingen ved siden af Pede B. Han blev "Fight Night-Champ 2009" og vil, hvis han stiller op næste år, have patent på mindst én sejr mere.

Pede B vs Ham Den Lange 

Se mere på MCs Fight Nights hjemmeside: 
www.fightnight.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA