x

The Company - Vi har haft frie hænder

The Company - Vi har haft frie hænder

Christian Worsøe, Rasmus Hedegård og Anders Lundager udgør trioen The Company, som udgav deres selvbetitlede og roste debutalbum i september måned. Gruppen har lavet pladen sammen med hiphop-produceren Rune Rask, der for første gang laver rockmusik, og GAFFA fik en snak med de tre kammerater om oplevelserne med at indspille pladen, der blev lavet, før gruppen endnu havde optrådt live.

Hvordan vil I beskrive The Company?

Christian: - The Company er et band, der har det rigtigt godt sammen og har det godt med det, vi laver. Derfor laver vi det, som vi tre synes, er det allerfedeste.

I kombinerer elektroniske beats, rock og melodier. Hvilken genre vil kalde jeres musik?

Rasmus: - Folk har sagt, der er metal inde over vores musik, men det synes vi egentlig ikke selv. Vi arbejder generelt ikke meget i genrer, vi laver primært det, som lige falder os ind. Det er ikke sådan, at vi laver elektronisk musik, fordi det er en bestemt genre. Når vi synes det lyder fedt med noget guitarstøj og så videre, bruger vi det. Det er meget impulsivt.

Christian: - Der er mange bands, der de sidste par år har brugt mange synthesizere og har prøvet at referere meget til 80’erne. Vi har haft mange synthesizere tilgængelige, og så har vi brugt dem, vi har syntes har været rigtig fede og har ikke gjort det ud fra nogen imagemæssig betragtning. Og på den måde har vi heller ikke nogensinde tænkt ”metal” om vores guitar-lyd.

Tabu Records er udsprunget af hiphop-miljøet, hvordan har det påvirket jeres musik?

Anders: - Samarbejde er nøgleordet. Vi har følt, at vi har haft frie hænder og vi har kunne samarbejde med Rune Rask, som har produceret pladen sammen med os. Nu er det jo et hiphop-label, men det har været stille og roligt, og vi har haft frie hænder.

Rune Rask som rock-producer

Det er første gang, at Rune Rask producerer rock, hvordan har det været?

Christian: - Den tilgang, folk i hiphop-verden har til musik, svarer meget overens med den tilgang, som vi har til musik. Så han har passet rigtigt godt ind. Der har været en rigtig drengerøvsstemning i studiet, og det er også det, som binder os sammen. Og så er Rune Rask er meget struktureret i sin måde at lave musik på, og det er vi også.

Rasmus: - Han er også fascineret af nogle af de samme ting, som vi er. Vi er alle fascinerede af ting, som er vilde og støjende, og Rune Rask er også god til at arbejde med bassen. Han har nogle ting, som han kan skrue på, så der kommer mere bas.

Anders: - Generelt har vi eksperimenteret meget sammen med Rune. Det har været rigtig spændende.

Christian: - Grundlæggende har vi haft det, at vi ikke skulle binde os op på bestemte genrer, men bare lave det, som vi synes der er fedt. Hvis vi i stedet havde fået en producer, der har lavet rigtig meget rockmusik, ville det nok være mere indforstået, at vi skulle lægge os op af noget andet rockmusik. Det udgangspunkt har vi slet ikke haft. Vi ville bare lave noget, som vi fire (sammen med Rune Rask) syntes var det fedeste. Det havde egentlig heller ikke noget at gøre med rockmusik specielt, men det blev det så til.

Hvordan har jeres rollefordeling været under indspilningerne?


Rasmus: - Vi programmerer alle, og gør det både i fællesskab og hver for sig, det er lidt forskelligt. Det kan være nogle af de elektroniske ting eller en trommerytme. Det er meget forskelligt, hvem der laver trommerne, men når vi er ude og spille, er det en rigtig trommeslager. Men som udgangspunkt programmerer vi ting på skift.

Christian: - Der er et ret klart skel mellem det indspillede musik og The Company live. Live er der en guitarist, en, der spiller keys og en, der synger. Studieindspilninger har været et ret nyt projekt, og vi har været ret effektive, da bandet først blev dannet i august sidste år. Vi har kunnet være ret effektive, fordi vi sad sammen i studiet og lavede ting. I studiet blev det redefineret, hvem der gjorde hvad.

I stald med Veto - næsten da

I er udkommet på Tabu Records, som kendes for især Veto (der dog kun udgav Vetos første album og ikke det andet, red.). Hvad synes I om den sammenligning?


Christian: - Det er meget oplagt at sammenligne os med Veto, for vi er jo begge på Tabu og spiller med elektroniske dele og så videre, men vi føler ikke, at det egentlig minder om Veto. Ikke fordi vi ikke kan lide dem, men vi oplever noget helt andet, når vi hører vores eget musik, end når vi hører Veto.

Anders: - Jeg synes personligt, at Veto er superfedt og har hørt det rigtigt meget gennem tiden, men jeg synes faktisk vi er meget langt fra hinanden. 

Citater fra Phil Collins og Police

Når vi snakker om forbilleder og sammenligninger: hvilke forbilleder har I i The Company?


Christian: - Det har vi ofte tænkt på, men vi aner ikke hvad det er.

Teksterne giver blandt andet associationer til både Phil Collins og The Police, hvad er tanken bag det?

Anders: - Der er ikke nogen paralleller til Phil Collins eller The Police, selvom vi synger for eksempel ”In The Air Tonight”. Det er vores måde at sige, at vi har frie hænder, og vi gør, hvad der falder os ind. 

Christian: - Vi gav dog bevidst sangen ”Every Breath You Take” med en titel, som man kendte i forvejen, men det var egentlig ikke fordi, at vi ville lægge os op af dem.

Nummeret ”Air” stikker ud på albummet. Hvad er historien bag det?

Rasmus: - Vi sad i studiet med vores guitarer og så det her klynkeflygel, som Rune og Jonas havde købt, og jeg tror, vi var meget enige om, at det skulle med på en eller anden måde. Det er for fedt det flygel, det skulle næsten være på coveret. Det, som er meget specielt på det nummer, er, at det er meget impulsivt, og vi spiller ikke på klik, da vi lavede det i studiet.

Christian: - Det var rart at lave et nummer som stak ud, både hvad angår stilen, lyden og hvordan vi skrev det. Da vi først havde lavet det, tænkte vi, at det skal sgu med.

Rasmus: - Og så har vi fundet ud af, at damerne godt kan lide det, så det er jo også nice!

Fremtidsplaner

Hvad er jeres planer for fremtiden?

Christian: - Vi er i gang med at lave album nummer to, så vi laver bare musik.

Rasmus: - Vi vil selvfølgelig også gerne komme ud med det her musik og få noget respons på det. Komme ud i landet og møde publikum, det glæder vi os rigtig meget til. Der kommer en turné til foråret, som vi ser meget frem til.

Er der noget, som der stadig er et mål for jer som band?


Rasmus: - Roskilde Festival er i hvert et mål, som vi har. Ellers har vi nogle ting i gang, som nok kommer frem på et senere tidspunkt.

Har I ønsker om at lave musik med andre musikere i fremtiden?


Christian: - Det har generelt været en meget lukket proces omkring denne plade. Det har være os tre og Rune Rask. Vi spillede faktisk vores første job efter, at vi havde lavet pladen til Start Festival i København. Så vi har ikke fået nogen respons. Vi har bare skulle tro på, at vores musik var rigtig. Så der er ikke så mange, der kan pille ved det, som vi har lyst til at gøre.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA