x

Finale - Søren Malling

Finale - Søren Malling

Alder: 45 år
Civilstatus: Gift, tre børn.
Profession: Skuespiller. Uddannet ved skuespillerskolen ved Odense Teater i 1992 og har siden medvirket i dansk teater, film og tv-serier, hvor han fik sit gennembrud i "Forbrydelsen" i 2007. Søren Malling er aktuel som Torben i Rasmus Heides "Julefrokosten", der har premiere den 6. november.

Kommer du fra et hjem med klaver?
- Både ja og nej. Der var et klaver, men ingen spillede på det i mange år. Så pludselig en juleaften satte min far sig ned og spillede en masse julemelodier til stor overraskelse for alle os andre. Det blev en spøjs og hyggelig jul.

Spiller du selv et instrument?
- Yep. Jeg startede som 13-årig med at spille trommer. Så spillede jeg i mange år i forskellige amatørbands fra heavyrock til fusionsjazz og -funk. Tønderne står nu stille og samler støv på loftet. Det er ærgerligt, men svært at finde tid til det hele.

Synger du i badet?
- Sjældent. Og når jeg gør, kommer ungerne altid løbende og skriger: "Hold nu kæft, far! Det lyder forfærdeligt."

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?  
- Ja, masser af gange... Og jeg gør det vel stadig. Men realistisk set bliver det nok først lige før pensionsalderen, at drømmen kunne blive virkelig.

Hvad betyder musik for dig?
- Musik er følelser. Det påvirker dine sanser. Det skærper og udvider, og det går begge veje. For meget af det samme og en følelse, man ikke bryder sig om, kan gøre dig tosset. Og modsat kan et rigtig fedt stykke musik gøre dig tæt på at være lykkelig. Så musik betyder rigtig meget, uden at du behøver at tænke over det.

Hvor meget fylder din musiksamling?  
- Ikke særlig meget. Alle de gamle plader står på loftet. En enkelt cd-reol pryder stuen, men i disse tider ligger alt jo gemt på en harddisk på computeren og fylder... Ikke særlig meget.

Hvad er din yndlingsplade?  
- Sjovt, at du siger plade, for dem hører jeg ikke mere. Men for tiden er jeg vild med et remix af et amerikansk country-band, der hedder "Big And Rich", og nummeret "Save A Horse, Ride A Cowboy". Syret technocountry. Et nummer, som jeg første gang hørte via min kone (skuespillerinden Petrine Agger, red.), som optræder med boybandet Clooney Brothers. Langt ude-show, men pissesjovt.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?
- Jeg tror egentlig ikke, jeg har nogle pinlige plader. Men hvis jeg havde en Richard Ragnvald-plade, så ville det være den. Magen til småborgerlig pinlighed kan jeg ikke forestille mig. Og så bakker han op om alt det fremmedfjendske i Danmark.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

- Mine sangtalenter er ikke store, men de få gange, jeg har prøvet karaoke, har det været voldsomt underholdende at synge Shu-bi-dua og Tøsedrengene. Jeg tror, det er fordi, det minder om ens ungdomsår, og teksten stadig hænger ved.

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?
- Det må være Sneakers. Hold kæft, de var gode dengang, og frække.
 
Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

- Celine Dion. Nej, for satan?! Øhhh, jeg hører sjældent musik, når jeg ... ja, du ved ... dét der!

Hvad hører du helst søndag morgen?
- Primært radio. Medmindre ungerne overdøver hele lejligheden med Lady Gaga. 

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?
- Prince med "Sign O' The Times". Så vugger far...! 
 
Hvad er den første sang, du kan huske?
- "Sørens Far Har Penge" fra "De Små Synger". Jeg følte en voldsom identifikation.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på  dig?
- Der er noget utroligt melankolsk ved Chris Isaak, men tårer ligefrem? Luk mig ind i kirken for at overvære en begravelse, så er den stensikker. Stemningen og lyden fra orglet går lige i mellemgulvet.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

- Ja, det spørgsmål måtte jo komme. Ved du hvad, det har jeg aldrig tænkt over og vil heller ikke endnu. Men vend tilbage om tyve år, så tror jeg, du får et svar.

Har du været i operaen?
- Hvis du mener operaen på Holmen, ja. Men har aldrig overværet en opera og kommer heller ikke til det frivilligt. Det virker meget fremmed og overfladisk på mig.
 
Har du været på festival?
- Ja, min første var Roskilde tilbage i starten af 80´erne, hvor jeg hørte Bob Marley. Det var fantastisk. Jeg har også rundet Ringe og Skanderborg, men jeg er sgu mere til de mindre arrangementer. Det har nok noget med angsten for masserne at gøre. Men min ældste datter på 14 år har faktisk lige spurgt, om hun måtte komme på Roskilde i 2010. Den var sgu lidt svær at svare på!

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

- Jeg har ikke været til så mange enkelte koncerter, men den jeg husker bedst, var Sneakers' koncert på Hansens Værtshus i Odense. Det var en rigtig klubkoncert, fantastisk stemning og røvfed energi. Der var noget med Christian Dietl og Klaus Menzer på bas og trommer. Det svingede sindssygt godt. Uha! Nu lyder jeg som en gammel nostalgisk bessefar...!

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?
- Jeg går ud fra, det ikke er en kærlighedsdate, men mere som et møde, du mener? Ellers ville det være svært at pege på en mand. Øh, ja, det nemmeste ville jo være at pege på en supernice megastar-kvinde selvfølgelig med de største pa... Nej, ved du hvad! Jeg ville gerne date C.V. Jørgensen på en stille bodega med cowboytoast, Arnbitter og masser af fadbamser. Og så bare bede ham fortælle om sit lange liv med musikken og specielt hans særlige sans for teksterne, poesien og den slående ironi. Respekt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA