x

Efterklang udgiver live-dvd

Efterklang udgiver live-dvd

I september 2008 gav Efterklang to spektakulære koncerter i DR Koncerthuset sammen med DR UnderholdningsOrkestret, hvor de opførte 2007-albummet "Parades" i sin helhed. Den første koncert udkommer nu på Performing Parades, en live-dvd med tilhørende cd samt en dokumentar om arbejdet med koncerten og syv musikvideoer. Efterklang-sanger Casper Clausen fortæller:

- "Parades" er jo en ret symfonisk plade, og kort efter udgivelsen blev vi kontaktet af DR UnderholdningsOrkestrets producer Karl Bjerre Skibsted, som gerne ville lave noget med os. Han havde tidligere arbejdet med Under Byen, og så syntes han, at det lå i kortene at lave noget med Efterklang. Vi var friske, og vi blev så enige om, at vi skulle spille "Parades" i sin helhed.

Hvordan synes I så selv, det gik?

- Det var enormt forløsende at spille koncerten, for vi havde arbejdet på Parades i to år, og pladen er sammensat af rigtig mange små dele. Det var fantastisk at kunne spille hele på én gang. Det var helt ubeskriveligt. Vi følte os alle sammen i den syvende himmel. Det er jo ikke hver dag, man kan arbejde med så stort et orkester, og scenografien var også gennemarbejdet. Der var en lidt højtidelig stemning over det hele.

Hvordan kom I på idéen at filme koncerten og udgive det som en dvd?

- Det kom egentlig meget naturligt, når man sætter et så stort projekt i værk. Og så fandt vi frem til Benjamin Hesselholdt, som har lavet fine koncertfilm fra den klassiske musik. Og så blev Ralf Christensen (musikjournalist på Information med mere, red.) også koblet på til at lave en dokumentar om forberedelserne.

Efterklang er for tiden ved at afslutte arbejdet på deres tredje album, der ventes ude til februar. Albummet kommer uden for Danmark på det prestigefyldte engelske pladeselskab 4AD (TV On The Radio, Bon Iver, Beirut med flere, og stilskabende, hedengangne navne som Cocteau Twins, Dead Can Dance og Pixies, red.), som Efterklang for nylig skrev kontrakt med. Casper Clausen fortæller:

- Det nye album er nok præget af, at vi har spillet så meget live. Vi har også lavet det på ret kort tid, under et halvt år, hvor vi brugte to år på "Parades". Og det er fantastisk at udkomme på 4AD. Det er en gammel drøm for os. De så os på South By Southwest-festival i Texas i marts, og så har vi holdt kontakten siden. Vi har ellers været meget tilfredse med at udkomme på The Leaf Label, som udgav vores to første album uden for Skandinavien, men vores kontrakt var løbet ud, og 4AD er bare et større selskab med flere penge og flere folk til at hjælpe os.
                                
Efterklang viser Performing Parades i København, Århus og Odense 11.-14. november efterfulgt af et sæt med lutter nye sange. Find billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA