x

Vinnie Who-turnédagbog, del 1

Vinnie Who-turnédagbog, del 1

Onsdag: Alt er som vi regnede med og dog:

”Har du geyseren på?” bliver der sagt ind imellem et hvæs på en smøg. Vi er lige landet og har trådt vores første skridt på islandsk jord. Det regner og blæser, hvilket er fuldstændigt, som vi havde forestillet os inden vi landede. Men hvad gør regn, det giver jo bare lidt ekstra til stemningen. Lidt efter finder vi vores bus, der skal køre alle de danske bands ind til centrum.

Alle de andre bliver sat af på diverse hoteller rundt i byen. Men nu er Vinnie Who ikke bandet med de mange midler, så vi skal indlogeres hos en vens veninde. Men da vi drejer op fra vejen og ser vi skal bo i det hyggeligste røde hus, der ligger på et gadehjørne med udsigt udover havnen, bliver der high fives og grinet i fryd. ” Wow, det bliver hyggeligt det her” siges der, imens vi hopper ud af bussen, og bliver modtaget med kærlige kram og kys af forsangeren for Agent Fresco. Det er nemlig vennen.

Efter den første catch-up bliver vi vist op på vores fælles værelse. Det er med lejrskole-stemning, vi skal bo her, og vi ser et lyserødt værelse, hvor det værste legetøj er skubbet til side og fire madrasser er lagt ud på gulvet. Vi griner. Og den eneste pige der er til stede i bandet får tildelt prinsessesengen uden brok fra nogen parter.

Så er det endelig ud af døren og ind til byen, for der er allerede en fest og masser af koncerter på programmet.

Torsdag: Vågner op til lyden af regn. Og hvad er bedre end at starte dagen med en kop morgenkaffe og old school 70’er disco på anlægget.

Meget bliver drøftet og en slagplan bliver lagt, hvordan dagens off venue job skal foregå. Det er i butikken Naked Ape, der ejes af Sara, vores værtinde. Vi kører gearet til butikken, men opdager hurtigt, at på Island foregår alting i et lidt andet tempo.

”Der er ikke styr på en skid” siger Dennis til andre drenge. Men der er ikke så meget at gøre, vi må vente og se hvad der sker. Så vi går i stedet efter frokost, og finder Martin vores bassist på en af byen lokale sushibarer. Der sidder han bøjet henover bordet, hvor der stille og roligt passerer tallerkner med sushi forbi hans trætte øjne. Vi sætter os ned og for den hyggeligste frokost i lang tid.

Bagefter sætter vi kurs mod dagens opgave, og vi spiller en 20 minutter lang koncert i den tætpakkede og fugtige tøjbutik på hovedgaden i Reykjavik.

Aftenen bliver lang og byder bl.a på Irish Coffee, en fantastisk koncert med When Saints Go Machine på kunstmuseet, Sódoma og Islandsk rock, en efterfest, hvor en fyr sidder og strikker til langt ud på morgenen og et sidste opkald til Domino's Pizza i Reykjavik for at høre, om man kan få sushi på sin pizza.

Fredag: Vi er jo ikke kun kommet for at danse:
Men det er trods alt dagen hvor vi skal spille vores midnatskoncert på Batterid, og den sidste korpige skal ankomme. Lydprøven starter kl. 13...nu er den så rykket til 13. 30...og nu er den 14.00 allerede?
Men der kommer i hvert fald hul igennem.
Vi går en tur i byen og spiser endnu engang sushi til frokost.
Man skal vel også spise masser af fisk, når man er på Island?
Tager hjem, drikker os varme i whiskey. Og ind af døren kommer Joy. Endelig. Nu er bandet fuldtalligt.

Vi gør os klar til aftenens koncert med en whiskey i hånden, og hopper på bussen, der tager os til spillestedet.
Koncerten går over al forventning og der er stuvende fuldt. Folk danser og råber. Og efter koncerten forsvinder vi endnu en gang ud i nattelivet, hvor vi ender i en kælder og danser til den tunge house bas med vennerne, til vi ikke kan stå op længere.

Lørdag: Kan ikke se ud af øjnene:
Men vi prøver alligevel at få vores dovne kroppe ud af sengen, så vi kan komme af sted til Den Blå Lagune. Der skal en del overtalelse til, men det ender alligevel med, at vi alle slæber os søvnige og halvfulde af sted til busserne, der skal køres os derud.

Hvad vi ikke vidste var, at der ventede os den bedste eftermiddag forude. Der er på ingen måde noget bedre end at få renset sine tømmermænd ud af kroppen, end at svømme rundt i et hul i jorden, fyldt med det reneste vand, varmet op af jordens indre. Vi aftaler at vi alle skal flyde rundt i stilhed, som hvaler på udflugt. Men der går ikke lang tid, før Vinnie Who tager førertrøjen i electric boogie under vand.

Store fadøl skifter hænder, og i 2 timer bliver der danset og svømmet til vi er varme og ovenpå. Og helt uden tømmermænd.
Når vi kommer hjem står den på hummersuppe og hvidvin, afslapning i sofaen og Gramsespektrum, for dernæst at begive os ud for at se Agent Fresco og FM Belfast.

Søndag: Zzzz.....:
Er der mere at sige end træthed, tidligt op og en kedelig flyvetur hjem til hverdagen, og den bedste tur længe at se tilbage på.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA