x

The Foreign Resort-turnédagbog, kapitel 1

The Foreign Resort-turnédagbog, kapitel 1

Kapitel 1 – Fra LA til Bakersfield

Det er en lokkende varme , der rammer os med et smask i ansigtet, da vi kommer ud af LAX – Los Angeles International Airport. Det dufter af gummi og tørt græs. Der bliver trukket cigaretter frem og pulset, alt imens en kvinde bliver lagt i håndjern bag os af lufthavnspolitiet. Hun råber en masse ord på spansk og engelsk, og vi kan ikke lade være med at grine, men det er ikke hende vi griner af. Klukkeriet bliver ved hele vejen til biludlejningen, og det er først, da vi sidder i vores lejede tolv sæders Chevrolet Express, at vi ikke kan holde det tilbage længere. ”Fuck man, så er vi sgu i USA! På tour!! Jo tak!!!”, iblandet dyriske råb og vilde hyl. Det er ingen hemmelighed, at vi har glædet os i måneder til den 23. oktober. Og nu ér vi på vejen med 16 dage og et dusin koncerter i kikkerten på den amerikanske vestkyst med et smut ind i Canada.

Første stop er nord for LA, hvor vi samler et par kasser af vores debutalbum op. ”Offshore” hedder pladen og er blevet trykt på sort vinyl. Det er en magisk oplevelse at komme ind på en fabrik, hvor maskinerne dumper cd’er og lp’er ud. Vi finder vores plade stablet i kasser ved siden af James Brown. Lidt længere henne ligger Slaraffenlands nye plade, klar til at blive sendt på markedet. Verden føles mindre end stor, men større end lille, og vi slår et smut forbi café Happy Ending i West Hollywood og spiser burgere med fritter, pickles og popcorn og Budweisere i kander. Chris fra vores amerikanske pladeselskab Three Ring Records kigger forbi. Han er fløjet ind fra Texas, og det er fedt at møde en mand, der hidtil kun har været et navn i rigtig mange emails. ”Er i klar til i morgen drenge? Vi regner med, at I fyrer den af i Bakersfield…”.

Det er dér, vi er på vej til nu. Et par timers kørsel nordøst for LA. Vi sidder i bilen og lytter til Solar Powered People, som vi skal spille sammen med om nogle timer. Og forventningerne er kæmpestore.

The Silver Fox Bar er en af de her helt klassisk amerikansk barer, hvor neon-øl-reklamer hænger i vinduerne, poolbordet har fået en særlig central plads, og folk drikker af røde plastikkrus. Vi har en fornemmelse af, at der bliver helt stille, da vi kommer ind. Det er som om, alle vender hovederne og kigger på os. Lidt som i en gammel cowboy-film. Vi hanker op i guitartaskerne, trasker op til baren og præsenterer os selv for bartenderen.

”Hi, we are The Foreign Resort”, siger Mikkel.

”Denmark!!!”, råber bartenderen tilbage og griner, og der er blikke fra mange sider. ”Finally you are here. Welcome”. Den amerikanske gæstfrihed og ekstreme venlighed tager over. Det kunne vi dæleme lære noget af i Danmark. Henrik har allerede et plastickrus i den ene hånd. Og inden vi ser os om, står vi på scenen, og folk råber imellem numrene. En gut går dybt koncentreret rundt med to videokameraer og optager koncerten. Et i hver hånd. Det er en balancekunst, kan man se. En anden blinker til os fra sin barstol, mens han grinende peger med sin store hånd. Der er en tredje, som spiller lufttrommer. I det hele taget er publikum på. Det kunne vi også lære noget af i Danmark. Folk tager super fedt imod os, og de tres minutter forsvinder forbavsende hurtigt. Det er med smil lange som Route 66, at vi finder tilbage til hotellet og falder om ved tanken om, at i morgen er det Las Vegas.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA