x

Mixtape: I Got You On Tape

Mixtape: I Got You On Tape

Den københavnske kvartet I Got You On Tape er kendt og berygtede for sin tilbagelænede artrock, som kræver en tålmodig lytter. Nu er de tilbage med deres tredje album "Spinning For The Cause", som udkom tidligere i denne måned og fik fire stjerner i nærværende magasin. I anledning af udgivelsen har vi bedt Jacob Bellens komponere et Mixtape til GAFFA.

Bandet giver i øvrigt koncerter på Musikcafeen i Århus den 7. november og på Vega i København den 12. november, inden en kort Benelux-turné (hvor Bellens' andet band, Murder, har haft pæn succes) i slutningen af november.

Mixtape: Farver og støj til levende og døde

Hvorfor? Fordi jeg siger det. Fordi jeg lige har fundet på det, selvfølgelig. Men også fordi det giver mening. Fordi Laetitia Sadier, Drengene i Rent Mel, Hvasseline og hendes fugleskræmsler samt Jeppe såvel som Sam er folk, der kommer til at blive husket for, hvem de var. Fordi de fortjener vores respekt og kærlighed, så længe de går på denne jord. Og fordi deres musik gør noget ved de mennesker, der lytter efter. Fordi de har humør og lys indeni alle som en og sidst, men ikke mindst fordi GAFFAs læsere støder på dette i midten af en hektisk hverdag, hvor et afbræk fra virkeligheden nogle gange betyder alt. Ses derude, Jacob.

Ludo X: Youth Club (1996)

Dette nummer hørte jeg første gang på en single i midten af halvfemserne. Jeg spillede nummeret på vores klaver, og selv mine forældre syntes, at Jeppe, som sang i gruppen havde en god melodi i ærmet. Jeppe blev senere til Senior i Junior Senior, men nummeret kan jeg stadig finde på at sætte på. Pladen kan også anbefales; den vil efter min mening være evigt ung, så længe faklen bliver givet videre, og nye generationer finder denne danske super gruppe frem af gemmerne.

Sund Fornuft feat. Rent Mel I Posen: Zig Zagga Zag Zag (2001)

Anders Mathiasen og jeg (som sammen udgør Murder, red.) hang meget ud i Roskilde i denne periode sammen med Peder Bacher fra den lokale hiphopgruppe Robbuttnick, som også producerede den første af vores Murder-plader. De lavede en fantastisk CD-R fuldlængde- demoplade med titlen "Wash And Go", og til receptionen blev rivalerne fra Rent Mel I Posens nye track spillet. Jeg var hooked med det samme, og hiver det frem jævnligt, selvom vi nu skriver 2009 i stedet for 1999. Dette nummer er fra Sund Fornufts LP, "Super Formula".

Sam Cooke: You're Nobody 'Till Somebody Loves You (1964)

Jeg opdagede først Sam Cooke for alvor sidste år, men dette nummer burde kunne overbevise enhver. Hans bagkatalog er mere end værd at gå på opdagelse i, det er legendarisk. Sangen er forholdsvis simpel, og budskabet ligger i titlen. Det er en tåreperser, og jeg kan høre den når og hvorsomhelst med en klump i halsen. Det er hvad, det hele handler om. Nyd livet, før det er forbi, alle sammen.

Hvasseline: Songs From MySpace (2009), link

Hvasseline fortjener i den grad en plads på dette GAFFA Mixtape på grund af hendes veludviklede evne til at skide højt og flot på gængse konventioner inden for musikken. Hendes udtryk er en del mere avantgardistisk, end hvad jeg er vant til at lytte på. Det er som oftest en rå skitse og langtfra et færdigt track, men ikke desto mindre overrasker hun mig gang på gang. Find hende på myspace, og prøv at se, om du kan regne ud, hvad der foregår i hendes hoved. Jeg er stadig uden spor i sagen, men jeg elsker både hende, hendes kunst og hendes musik. God lytter!

Stereolab: Ping Pong (1994)

Denne sang kan få mig til at blive glad nærmest ligegyldigt hvad. Gruppen kunne det hele i denne periode og albummet hvor tracket er taget fra er et mesterværk og en klassiker, så er det sagt. Pladen hed "Mars Audiac Quintet" og udkom på Elektra i 1994. Deres katalog er enormt, og så vidt jeg ved spiller de stadig. Nummeret i sig selv hører til blandt deres mere fjollede, men melodien og teksten, det univers de har bygget op på indspilningen samt deres vokaler, gør mig blød indeni hver gang. Giv pladen til din mor; hun får udvidet horisonten, og der er faktisk en mulighed for, at hun også kan lide musikken...

"Spinning For The Cause" er ude nu.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA