x

Gov't Mule: Vi glæder os til at komme til Europa og give den gas

Gov't Mule: Vi glæder os til at komme til Europa og give den gas

Hej Warren, hvordan går det?

- Hej. Det går rigtig godt; vores nye plade er lige udkommet, og vi kommer til at bruge en del tid på at promote den, så det skal nok blive sjovt. Lige nu mangler vi at spille de afsluttende amerikanske koncerter, før vi efter et par dages pause kommer til Europa for at give den gas. Vi glæder os rigtig meget til at vende tilbage til Europa. Det er altid sjovt

I indspillede pladen i Willie Nelsons Pedernales studie. Hvordan var det?

- Det er virkelig et dejligt sted. Der er en meget behagelig atmosfære, der gør at det er fedt at hænge ud der, også når man ikke laver musik. Der er en hel masse old school analogt udstyr. Rigtige båndoptagere og den slags så vi kan få den lyd frem, vi foretrækker. Vi går efter en meget organisk lyd på vores plader, og til det er Willies studie perfekt.

Kiggede han selv forbi under indspilningerne?

- Faktisk kom Willie forbi en enkelt dag, og det var rigtig hyggeligt, man han har simpelthen så travlt, den mand. Han rejser mere end nogen anden, jeg kender.

Du har nævnt at, det at lave By A Thread har været som at bevæge sig frem og tilbage på én gang. Kan du uddybe det?
 
- Det, jeg mener, er, at nogle af sangene er meget anderledes end noget, vi nogensinde har lavet før, mens andre af dem minder meget om vores tidlige ting. Det sidste er nok mest på grund af vores nye bassist. Han har bragt noget af den gamle ånd frem i bandet igen. Vi er alle sammen meget stolte af den nye plade, og det bliver vanvittigt sjovt at komme ud at spille de nye sange for publikum. Desuden bliver det spændende at se hvordan sangene komme til at udvikle sig, når vi spiller dem live. En sang er aldrig den samme, efter den har været med on the road.

Hvordan var det at arbejde sammen med Billy Gibbons (fra ZZ Top, red.)?

- Det var fantastisk. Hans bidrag til Broke Down On The Brazos er virkelig godt, og det har været rigtgt sjovt at arbejde med ham. Vi har været venner i mange år og tit jammet på scenen, men det er første gang, vi indspiller sammen.
 
Hvad kan det danske publikum forvente sig af jeres koncert i Pumpehust på torsdag?

- Der er vores første gang i Danmark, så vi vil spille lidt fra hele bagkataloget, men hovedvægten vil nu nok ligge på de nye sange. Vi spiller med en forskellig setliste hver aften, så det er ikke til at sige, hvordan koncerten kommer til at se ud.

Hvornår laver I setlisten til en koncert?

- Det gør vi enten aftenen før koncerten eller på selve dagen dagen. Desuden gemmer vi alle vores setlister, så vi ikke spiller det samme set i en by to gange.

Har du nogle favoritter blandt sangene på den nye plade?

- Faktisk er jeg meget stolt af pladen som helhed, og hver sang betyder noget særligt for mig. Numre som World Wake Up og Monday Morning Meltdown er meget personlige, men jeg er ligeså glad for dem, som vi har skrevet i fællesskab i bandet. Jeg synes det er vigtigt at bevæge sig i spektret imellem de tunge sange, vi har også det mere afdæmpede og akustiske, og jeg er meget tilfreds med den balance, vi har mellem de længere numre med mange instrumentale improvisationer og de korte mere lyrisk bårne numre. På den måde kommer vi meget vidt omkring i løbet af de tre timer, en Gov’t Mule-koncert typisk varer.

Men på jeres plader kommer I også igennem en række forskellige stilarter…

- Ja, det er rigtigt. Det har nok noget at gøre med, at jeg er vokset op med amerikansk FM-radio, der i min barndom spillede både Hendrix, Byrds, Sly And The family Stone og Crosby, Stills, Nash And Young, så på den måde er vi vokset op med alle de forskellige udtryk, ligesom jeg som musiker også er påvirket af jazzen. Det er nok de mange udtryk, der kommer op til overfladen i vores musik.

Hvordan ser fremtiden ud for Gov’t Mule?

- Efter Europa-turnéen tager vi en kort pause, hvor efter vi spiller til Christmas Jam og har to koncerter i New York til nytår. Til januar spiller vi på Jamaica, hvorefter vi begiver os ud på en længere USA-tour. Hvis alt så går efter planen, regner vi faktisk med at vende tilbage til Europa i første halvdel af 2010 og spille nogle af de steder, vi enten aldrig har været eller ikke har været så tit. Så der bliver nok at se til. Det er fedt!

By A Thread er ude nu og Gov’t Mule spiller deres første danske koncert nogensinde i Pumpehuset torsdag den 5. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA