x

The Blue Van-turnédagbog, del 1

The Blue Van-turnédagbog, del 1

Klokken er 17 om eftermiddagen i Hanoi, og vi prøver at rekreere efter de sidste dages strabadser. Den første koncert ud af 3 blev spillet igår. Områdets største act, Pentatonic, varmede de 5-6000 vietnamesere op, så de var rødglødende, da vi gik på. Da det er vores første tur til Vietnam, havde vi ingen anelse om, hvordan folk hernede ville reagere.

Det fandt vi hurtigt ud af.

Inden vi overhovedet kom på scenen, begyndte publikum at råbe på bandet, og skreg så snart man henvendte sig til dem. Det var helt ude af proportioner og samtidig en af de hårdeste koncerter, vi nogensinde har spillet. The Blue Vans energiniveau blandet 35 graders varme og en luftfugtighed på 70-80% gjorde, at vi efter 5 numre var tæt på at dehydrere, og sveden piblede ud af alle porer. Alligvel var det en fantatisk koncert, men man var helt ødelagt bagefter.

Vietnam er et smukt, men besynderligt land. Taxature er helt kapitel for sig selv! Vi bliver guidet rundt af Trang, vores kvindelige repræsentant fra den danske ambassade, som sørger for, at vi får oplevet både kulturen, men også det vietnamesiske køkken - en spændende kombination af nuddelsuppe, dampede tyrernosser og små friturestegte fugleunger on-a-stick.

Selvom vi er afsted som en del af det danske kulturfremstød i Vietnam, har vi desværre ikke set ret meget til de andre delegerede eller kongefamilien; dog har halvdelen af bandet plus lydmand været ved traditionel vietnamesisk skrædder og få suits - selvfølgelig hos Prins Henri’s lokale skrædder. Rock N’ Roll royalty!

Imorgen flyver vi til Hue, hvor Kronprinseparret skal overvære vores koncert, og derefter fortsætter eventyret til Ho Chi Minh City. Spændende sager! Fortsættelse følger...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA