x

Track-by-track guide til det nye Kent-album

Track-by-track guide til det nye Kent-album

Hvis forrige fredag var det J-dag, så må i dag være K-dag. For i dag smider Skandinaviens største rockband Kent det nye album "Röd" på gaden. Ligesom forgængeren "Tillbaka Till Samtiden" er albummet produceret af danske Jon Schumann aka Joshua.

I den forbindelse bad vi Schumann om at komme med en personlig track-by-track guide til albummet, der modtager 5 stjerner her på siden og kaldes en "Smuk og kølig kraftpræstation fra de svenske rockhelte".


"18:29-4"
En udflugt til en kirke, som jeg desværre måtte sidde over, da jeg miksede de to efterfølgende numre med sveden stående fra panden og deadlinen på nakken. Det er Martins far (bassist Martin Sköld, red.), som er dirigent for dette vidunderlige pensionistkor. De havde øvet længe! :-)

"Taxmannen"
Det første nummer, vi indspillede og pga. vores kronologiske approach også det første nummer på pladen. Jeg må pudse min glorie på det nummer: Det er mit bedste mix nogensinde! Det er hårdt, kontant, veldefineret, men samtidigt utroligt tro mod den kerne, der er i teksten. Jeg er en stolt jordemoder til den sang. "Livet som leger med os..."

"Krossa Allt"
Den første demo jeg hørte og det andet nummer vi indspillede - i øvrigt indspillet præcis som det høres - i sammenhæng med "Taxmannen". Fantastisk omkvæd, som borede sig ind i mit hoved fra første lyt.

"Hjärta"
Joakims vokal på dette nummer sender kuldegysninger igennem mig, hver eneste gang jeg hører den. Indspillet i Spejlsalen i Hansa (berømt Berlin-studie, red.) i ét take. Du kan høre studiets kok smide rundt med bestik ude i køkkenet, men vokalen var så magisk, at vi besluttede at beholde den.

"Sjukhus"
En feberdrøm i 200 vers. Jeg vil ikke tolke for meget på den sang. Den betyder noget nyt, hver gang jeg lytter på den. Men fy fa'en hvor teksten er ubehagelig...

"Vals För Satan (Din Vän Pessimisten)"
Et superhit forklædt som vals. Et af den slags numre, som sneg som ind på mig i processen - Jeg er til stadighed imponeret over, hvor stærkt det blev i sin endelige støbning. Jeg glæder mig som et lille barn til at høre det live hver aften til foråret.

"Idioter"
Et nummer, som har et par forskellige forklædninger! Dette er bare en inkarnation af nummeret... De andre eksisterer mest i vores fantasi. "Sådan gør idioter."

"Svarta Linjer"
På bizar vis en "klassisk" Kent-sang i nye klæ'r. "hvis man tror på sådan noget"

"Ensamheten"
Det nummer sender mig ud i en næsten ubrydelig danse-trance. Lyt efter Johan fra Familjen synge kor på omkvædet - Han har den bedste dialekt! Og så vil jeg give et shout-out til Stefan Boman som lavede det geniale mix.
"Hvad er det du, EGENTLIG vil sige ?" - Den vil jeg så dedikere til Thomas Treo.

"Töntarna"
Fjolsernes revanche. En knytnæve i ansigtet af kaliber. Martin Sköld er et geni med sine maskiner!

"Det Finns Inga Ord"
Vi færdiggjorde nummeret den nat, min/vores elskede mormor Roma opgav sin kamp mod Alzheimers. Jeg kommer aldrig til at kunne høre det nummer uden en klump i halsen. Jeg tror, vi altid vidste i det underbevidste, at den skulle være sidste nummer på pladen.
"Der findes ingen ord for det på dette forbandede sprog..."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA