x

The Psyke Project-turnédagbog, kapitel 4

The Psyke Project-turnédagbog, kapitel 4

6.-7. november 2009: Aalborg Metal Festival 2009

Hvert musikmiljø har sin stil, og ikke mindst farve; Dúné-fans klæder sig ind i alle regnbuens farver. The Storm-fans går i pirattøj og har sværd. Carpark North-fans har det tøj på, de får besked på af konen, og Volbeat-fans går i Jack & Jones. Den danske musikscene er af en forunderlig størrelse, men ikke alle retninger er lige vellykkede, som netop nævnte. 

Vi repræsenterer tilfældigvis en musikscene, der ikke har været alt for heldig med det materielle. Pengene er i dansktoppen, damerne hos rapperne, og den elektroniske popmusik har medierne taget til sig. Men når dette er sagt, er der én ting, metalscenen besidder, som aldrig kan blive taget fra os.

Vi har farven sort! 

En farve, der aldrig går af mode, kan bæres i alle sammenhænge, og så slanker den. 

Sort er så inkorporeret i metalscenen, at andre dødelige ikke-metallere gennem tiden har forsøgt at tage den til sig - uden held. Bagmændene bag X Faktor Linda måtte sande efter 2 måneders hårdt arbejde, at end ikke farven sort var i stand til både slanke, skabe god musik og blive et hit blandt de unge.

MJ forstod det, malede sig hvid, og blev King of Pop! Må han hvile hvidt i fred.

Kun i metalscenen er det rent faktisk muligt at være hvid, men kalde sig sort:

Ozzy Osborne fra Black Sabbath er hvid, men kalder sig Kings of Darkness. Og dette med en stor succes vel og mærke. 

Under diverse ritualer og messer takker en lang række af danske metalhoveder dagligt guderne for, at netop denne favorable farve blev tildelt metalscenen, og ikke en eller anden fesen grøn.

Dette gøres ved at bære den dagligt.

Med farven sort rykkede The Psyke Project i sidste weekend til den store og vellidte metalfestival i det nordjyske Aalborg Metal Festival 2009.

Vores sidste koncert på dette års DK-tour, hvor vi har været ude at promovere det seneste album ”Dead Storm.”

En kæmpe horde af danske (som udenlandske) mennesker mødtes altså i Nordjylland, for at dyrke denne mørke musik og stil!

Nu kan alle de uindviede mene, at sådanne forsamlinger må være særdeles farlige, og grobund for diverse terrorplanlægninger såsom kirkeafbrændinger, slagtning af får, befamling af jomfruer, omvendte kors, kaninhoveder på pæle og gudsbespottelser.

Den stil kører vi selvfølgelig, men også så meget mere. Og det er her, at tingene begynder at blive spændende for den uindviede læser. Der hersker nemlig et vis paradoks i metalscenen. 

Udover at vi alle er klædt i sort, og viser vores tilhørsforhold gennem illustrationerne tatoveret på vores kroppe, dyrker vi også den, igennem tiden, megen udskældte mandekærlighed. 

Fx er Raunchy-drengene kendt for at spille alle deres jyske koncerter nøgne. Det står i deres rider. Dawn Of Demise tager kun imod kritik, når de er nøgne indsmurt i griseblod. Mnemic kommer sammen med Illdisposed, men er utro med Mudslide. Og Artillery arrangerer dagligt nøgenløb. Alt imens The Burning surmuler over, at de ikke må være med.

Det er sort, det er voldsomt og ikke mindst - det er kærlighed mellem mænd.

Danske metalbands, der forstår at hygge sig. Også i Aalborg.

Men hvordan kan det være, at metalscenen netop dyrker disse seksuelle udskejelser? Det er jo store mandige mænd, som spiller ekstremmusik! Og har det noget at gøre med farven sort?

For at svare på ovenstående har Mikkel (guitarist/TPP) nedfældet dette bud. Han var 22 dage om det, så læs grundigt.

Det er op til debat, men han mener, at der er noget om det:

”Selvet forstår vi på baggrund, heraf ikke som en substans eller en ting, men snarere som en tilblivelse – en proces gennem tid. Ud fra dette perspektiv kræver selvkonceptet en struktur, der integrerer begivenheder ind i et sammenhængende hele, som sikrer selvet en oplevelse af kontinuitet. En slags ekstremkærlighed blandt mænd. Et selv forstået som i forandring gennem tid, nødvendiggør i den forstand en struktur, som netop tydeliggør en processuel og udviklingsmæssig dimension i menneskelig erfaring. Altså farven sort!”  

Det er muligt at se The Psyke Project rende nøgne rundt i en skov i deres seneste musikvideo ”WINTER” på MySpace.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA