x

Mixtape: Marvins Revolt

Mixtape: Marvins Revolt

De har netop sluppet deres tredje album, "Patrolling The Heights", og selvom de har turneret det meste af Europa, så er Marvins Revolt ikke umiddelbart et navn, der vækker genlyd herhjemme, hvor de til gengæld med dette tredje album er kommet under vingerne hos det danske pladeselskab PlayRec.

Sangskrivningen af enormt ambitiøs, og det udmøntede sig blandt i det fine seneste album, "Killec". Ambitionerne er der fortsat på "Patrolling The Heights", som udkom i mandags. Det er indspillet i Nikolaj Nørlunds Sauna Studios og er produceret af T.J. Tipple, som er kendt for sit samarbejde med new yorker-duoen MGMT.

Albummet er ude i Japan, Tyskland, Frankrig, Storbritanien og Irland. Den første november startede Marvins Revolt en seks (!) uger lang turné i Europa, som ender i København den 19. december. Derfor har drengene sendt et mixtape hjem, som bliver spillet i deres tour-Fiat!

Til januar fortsætter turnéen i Japan.

Mixtape Road Edition: Marvins Revolt

Selvom det måske er en kliché og virker for nemt, er det svært ikke at tænke dette mixtape i motorvejssammenhænge, da vi er midt i en 6 ugers europæisk turne, hvor langt størstedelen af tiden kommer til at foregå der. Den kommende samling sange vil derfor alle have det til fælles, at de på en eller anden måde passer til vores mange stunder i en lille overlæsset mørkeblå Fiat Scudo.

Talking Heads – This Must Be The Place (Naive Melody) (fra albummet "Speaking in Tongues", 1983)

Naivt, ja, men både det gennemgående beat og den inciterende melodi, manisk sunget af David Byrne kan nærmest trække tårer. En sikker vinder. Hele albummet holder til bilkørsel, men denne står bare lidt klarere rent følelsesmæssigt.

P.O.S – Purexed ("Never Better", 2009)

Hiphop går godt i en bil. Selvom larmen fra motorvejen suser forbi, kan man stadig få det hele med. De kaotiske beats og den punkede tilgang til hip-hop hos P.O.S. gør dette nummer til en klar favorit.

Why? – The Blackest Purse ("Eskimo Snow", 2009)

Det kunne egentlig være nærmest hvilket som helst nummer med Why?, men for at tage noget, der bare er nogenlunde aktuelt, så falder valget på "The Blackest Purse". En lang motorvejsstrækning bliver bare mere hyggelig med den neurotiske Yonis pessimistiske hverdagsbetragtninger i ørerne. Det sætter ligesom tingene lidt i perspektiv.

The Dodos – Fables ("Time to Die", 2009)

Vanvittigt iørefaldende og samtidig virkelig beroligende. Et dejligt feelgood nummer der ligger godt i ørerne, men samtidig holder tilpas meget gang i systemet til, at man ikke ender i drømmeland midt på A1. 

Klassikeren

Turnetid er klassikertid. Vi har meget delte meninger om, hvilke af klassikerne vi skal høre, men kan stort set altid indgå kompromis omkring Pixies, Sonic Youth, Pearl Jam, Nirvana, Tom Waits eller lignende. Fortidens minder kan man ikke rykke ved,  og de vil altid følge med os, også på tour, og der er et eller andet hjemligt over at sætte en gammel kending på anlægget og dykke ned i fortiden.

"Patrolling The Heights" er ude nu.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA