x

Mixtape: Why Write?

Mixtape: Why Write?

Den århusianske sangskriver Jacob Faurholt har samlet et nyt ensemble under navnet Why Write? - der består af skiftende livemusikere og et studiehold med Kasper Schultz, Esther Maria, Mads Rønbjerg, Troels Hammer og Asger Christensen. Ep'en er mixet af den canadiske producer Kramer, som tidligere har arbejdet sammen med navne som Low, Galaxie 500 og Daniel Johnston.

Faurholt debuterede i 2005 med sit band Sweetie Pie Wilbur, men har siden udgivet to albums i eget navn. Senest "Are You In The Mood For Love?", som udkom i februar i år.

GAFFAs anmelder Erik Barkman gav Why Write?-ep'en fire stjerner med ordene: "Faurholt har fremelsket en ydmyg og charmerende lo fi-sound – tænk Smog minus sarkasmen – og Why Write? ligger i naturlig forlængelse af hans arbejde solo og med Sweetie Pie Wilbur." Den århusianske singer-songwriter har lavet et novembermixtape til GAFFA:

Mixtape: Why Write?

Why Write?'s mixtape er dedikeret til en mørk, regnfuld og ganske hyggelig november-dag. Dette tema til et Mixtape faldt mig naturligt ind, til trods for dets klichefulde karakter, her i november måned, hvor vi jo kun har mærket solens stråler i få timer.

Taxi Taxi! – Same Side Of The Moon (fra albummet: Still Standing At Your Back Door, 2009)

Denne sang med svenske Taxi Taxi! er overrumplende smuk, og den kulminerer, når de fine harmonier slår over i modersmålet. Dejligt, rørende og godt at sumpe til med sin havregrød før cykelturen til arbejde. Pladen er i øvrigt en hel igennem vellykket debut (GAFFAs anmeldelse).

The Flaming Lips – Watching The Planets (fra albummet: Embryonic, 2009)

Så er jeg på vej på arbejde, det går forholdsvis meget op ad bakke, og denne fængende og dejligt skramlede sang, får mig frem uden for meget skrig og gråd; og i et udmærket humør! Jeg er faldet pladask for "Embryonic", som kommer til at stå som en af årets udgivelser for mig. (GAFFAs anmeldelse fra Herning tidligere på måneden.)

Dead Man's Bones – My Body´s A Zombie For You (fra albummet: Dead Man´s Bones, 2009)

"My Body´s A Zombie For You" synges der højlydt på vej hjem og ned ad bakke! En af mange gode sange fra Dead Man's Bones debutplade, som topper i omkvæddet, når The Silverlake Conservatory Of Music Children's Choir skråler førnævnte tekst. Det er stemningsfuldt, og lyder energisk og hjemmegjort (på en god autentiske måde!). 

Daniel Johnston – Light Of Day (fra albummet: Is And Always Was, 2009)

Hjemme igen skrues anlægget op på maksimal styrke til denne fremragende finale på Daniel Johnstons nye og anbefalelsesværdige album. Det er et sublimt melodisk og, som altid fra Daniel Johnstons pen, rørende. 

American Music Club – Patriot's Heart (fra albummet: Love Songs For Patriots, 2004)

Aftenen sluttes af med at mindes Mark Eitzels helt igennem geniale koncert på Musikcaféen i Århus i slutningen af oktober. Dette gøres med denne fantastisk intense sang, som også var et af de mange højdepunkter til koncerten. (Læs GAFFAs 5-stjernede anmeldelse af koncerten her).

Why Write? er ude nu. Lyt mere på MySpace.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA