x

Top Fem: The Big Pink

Top Fem: The Big Pink

Robbie Furze og Milo Cordell udgør Østlondon-duoen The Big Pink, som blander elektronisk, noise, synthesizer-indierock og støjrock på deres debutalbum "A Brief History Of Love". Furze og Cordell blev nomineret som årets gennembrud af BBC, mens NME gav dem den prestigefyldte pris, Philip Hall Radar Award, som bedste nye navn i 2008.

Deres første single blev udgivet på Cordells eget selskab, Merok, inden de fik et stort hit og en pladekontrakt med deres single "Velvet" hos 4AD. Desuden har de tilføjet et covernummer af The Cures "Lovesong" på deres japanske udgivelse. GAFFA bad Furze og Cordell udpege deres top fem inspirationskilder for deres debutalbum.

Vietnam

Eller rettere filmene om Vietnam har inspireret os til at lave "A Brief History Of Love". "Apocalypse Now", "Platoon" og "Casualties Of War" for eksempel. Alle de film, som har betydet noget for os, da vi var unge.

Stax Records

Stax Records er et klassisk amerikansk soullabel, som udgav Booker T's & The MG's og sådan nogle ting. Det er fantastisk, også når man kigger tilbage på det i dag.

Alec Empire

Han er en megacool gut, som forstår, hvad der foregår, når man skriver musik. Og han har brudt den klassiske tre-akkords rock'n'roll på den sejeste måde. Fuldstændigt smadret og punked out, og tænker i større strukturer. (Robbie Furze spiller med i Alec Empires band, red.)

Andy Warhol And The Exploding Plastic Inevitable

Sammen med Velvet Underground & Nico lavede Andy Warhol sit Exploding Plastic Inevitable, som opsummerer alt, som er cool ved rock'n'roll. Sex, drugs, free love, kunst, projektioner og larm. Alt du kan sammensmelte til en kondenseret udgave af alt det vigtigste i kunsten og kulturen på det tidspunkt. Når man ser tilbage på det, så forestiller jeg mig, at man romantiserer det. Det står for en masse ting, som vi elsker i dag.

Guitaren!

Den elektriske guitar. Jeg tror, den første blev lavet af Les Paul, som døde tidligere i år. Men den elektriske guitar og alle dens lyde er helt sikkert en vigtig inspiration for pladen.

A Brief History Of Love er ude nu. Læs vores artikel om The Big Pink i december-udgaven af GAFFA.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA