x

Før koncerten - Paramore

Før koncerten - Paramore

Den amerikanske emo/pop/punk-gruppe Paramore vender tilbage til Danmark til december for at give koncert, men det bliver KB Hallen i stedet for Store Vega, der skal lægge scenen til koncerten med Hayley Williams og resten af bandet. Koncerten vil dog fortsat blive afviklet 1. december.

Sidst bandet var i landet spillede de i Pumpehuset, så det var allerede en opgradering pladsmæssigt at kunne lægge koncerten i Store Vega. Men da billetterne røg på mindre end en måned, besluttede man sig for at give endnu flere mulighed for at opleve bandet, der for nylig var Ugens Uundgåelige på P3 med sangen "Ignorance". Sangen er taget fra bandets tredje album "Brand New Eyes", der udkom i slutningen af september.

Billetter til koncerten i Store Vega gælder også til koncerten på det nye spillested, hvor Paramore får følgeskab af engelske You Me At Six, amerikanske Paper Route og et endnu ikke offentliggjort supportnavn.

Paramore kan opleves i KB Hallen 1. december, og billetsalget til den tidligere udsolgte koncert er igen i fuld gang via GAFFA Live.

Vi har ringet til trommeslager Zac Farro på landevejen for at tjekke Paramores formkurve ud:

Hvordan er turnéen gået indtil videre?
– Den går rigtigt godt. Hayleys (Williams, red.) stemme forsvandt under en koncert, så vi var nødt til at udsætte en hel uges koncerter, og flytte dem til slutningen af turnéen. I slutningen af koncerten skulle vi spille sangen "Misery Business", hvor publikum var nødt til at synge, fordi Hayley ikke kunne. Men vi tog en uge fri, og nu er vi tilbage på sporet.

Hvad kan vi forvente os af koncerten?

– Jeg er sikkert mere spændt på at skulle se dem, end de er for at skulle se mig. Danmark er mit yndlingssted. Et af mine yndlingsbands overhovedet er dansk, Mew. Deres nye album er fantastisk! Jeg kunne høre det hele dagen.
– Vi har i øvrigt en helt ny sæt-liste, vi skal spille for vores danske fans. Vi ændrer det en del i forhold til, hvad vi spiller i Amerika lige nu. Vi håber, de danske fans kan lide det lige så meget, som vi kan.

Hvad gør I lige før I går på scenen?
- Vi strækker alle sammen ud, Hayley (forsangerinden) bliver vildt nervøs, og så beder vi en bøn og går ud på scenen.

Hvad hører I af musik på tourbussen?

- Vi hører alle sammen noget forskelligt. Josh (Farro, lead-guitar) hører meget mellow musik, som Bon Iver og Sigur Rós. Hayley kan godt lide hurtig, energifyldt musik, i stil med dem vi er på tour med nu, The Swellers.
Jeg hører normalt Mew og Paper Route, som vi også turnerer med lige nu. Taylor York (rytme-guitar) hører Björk. Jeremy (Davis), vores bassist, hører rap. Det er meget underligt miks af musik, der bliver spillet.

Hvad er der på jeres forplejningsliste?
- Jeremy skal altid have en hel masse slik. Vi får altid kassevis af vingummibamser. Det er lidt underligt, og jeg spiser det aldrig. Vi andre vil bare gerne have vand, og Hayley skal have te for stemmens skyld. Jeg bad engang om en hund, bare for at se om de ville komme med en, men det gjorde de altså ikke.

Har du noget, du ikke kan leve uden, når du er på turné?
– Jeg har altid mit tæppe med. Det har en ulv som motiv, det er simpelthen det varmeste tæppe, der findes, og så ved jeg, at lige meget hvor jeg skal sove, har jeg det i mindste varmt.

Hvad var jeres inspiration til jeres nye plade, "Brand New Eyes"?
– Jeg tror, vores største inspiration var hinanden, at vi alle sammen var blevet venner igen. Da vi var i Europa sidst, var vi nødt til at aflyse en del koncerter, for vi følte, at vores band var ved at falde fuldstændigt fra hinanden. Vi havde simpelthen turneret så meget, og vi havde så meget, vi skulle nå, og vi havde et ikke sekund til at trække vejret i. Da vi lavede denne her plade, var det første gang i lang tid, hvor vi ikke havde andet vi skulle end at skrive sange, og det var virkelig fedt bare at lave en plade, som vi nød.

Mange anmeldere mener, at jeres musikstil er ovre i emo-genren, er du enig i det?
– Hvis du mener frisurerne, så helt sikkert nej! Men hvis det er stilen (music with emotion), så ja, det kan jeg godt se.

Hvilket band har haft den største indflydelse på jeres musik?

– Sikkert Jimmy Eat World, hvis vi ser på bandet som enhed. Dem har vi turneret med, og vi ser virkelig op til dem; de har givet os en masse gode råd.

Hvad har det betydet for jer at have en kvindelig forsanger, når I spiller tung rock?

– Det er fint nok, selvom vi tit bliver sammenlignet med nogle meget mærkelige kunstnere, som Avril Lavigne og Kelly Clarkson, bare fordi Hayley har rødt hår og sådan, og det er jo åndssvagt, men vi prøver bare at køre vores eget løb.

Rock Band og Guitar Hero har taget nogle af jeres sange med i spillene, og "Twilight"-filmen havde et par sange på soundtracket. Hvordan er det?
– Det er super fedt, men det er lidt mærkeligt. Det er ikke lige noget man tror sker for ens eget band. Vi er meget taknemmelige.

Hvad kan I bedst lide, at indspille eller at være på turné?
– Det ved jeg ikke, det er to meget forskellige og fede oplevelser. Jeg kan nok bedst lide at indspille, men jeg elsker helt sikkert at være på turné.

Hvis du kunne få hvad som helst til at ske for bandet i de næste fem år, hvad ville det så være?
– Hvis jeg kunne få hvad som helst, ville jeg gerne have os som hovednavn i Madison Square Garden, New York. Det er sikkert ikke så realistisk, men det ville være det fedeste. Men ellers vil jeg bare ønske, at vi stadig vil lave musik til den tid, og stadig elske det så meget, som vi gør nu. Vi har allerede nået mere nu, end vi nogensinde troede, vi ville komme til.

Hvis du kunne være en hvilken som helst musiker, hvem ville du så gerne være?
– Sikkert Thom Yorke, han synger bare på et helt andet niveau end nogen anden.

Vil I overveje at komme og spille til en af de danske festivaler, som eksempelvis Roskilde?
– Ja, det vil vi da helt sikkert, især hvis Mew også skal spille der.

Kan du huske den første plade, du nogensinde har købt?
Jimmy Eat World, "Clarity", tror jeg. Det er også min absolutte yndlingsplade.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA