x

MTV og Europa Komitéen sammen i kampagnen Play To Stop: Europe For Climate

MTV og Europa Komitéen sammen i kampagnen Play To Stop: Europe For Climate

Fra klimatopmødets indledende dag er der nu klima-arrangementer her, der og alle vegne. Eksempelvis MTV og Europakommissionen, der står bag kampagnen "Play To Stop: Europe For Climate". Som led i kampagnen har Moby og Editors spillet gratis koncerter i henholdsvis Stockholm og Budapest, og i dag ankom kampagnens tredje musikalske gæster, Backstreet Boys, til København, hvor den tredje og sidste koncert bliver spillet i aften i Vega.

I den anledning var Backstreet Boys, Anna David samt Director General af DG COP15, Claus Sørensen, og Kenneth Christensen fra MTV Danmark mødt op på Hotel Radisson i København til pressemøde. Ifølge Sørensen er kampagnens fokus at fange de unge, da det er dem og de kommende generationer, der vil mærke effekten af klimaforandringerne. Og hvordan fanger man bedst de unge? Ved musik selvfølgelig!

Backstreet Boys: Musik forener mennesker
Brian Littrell fra Backstreet Boys mener, at netop musik forener mennesker: "I denne situation er vi bare beærede over at dele vores musik og bringe folk sammen. Verdens ungdom er verdens fremtid, da de vil blive fremtidens videnskabsfolk, og dermed de første, der kan tilbyde deres hjælp og løsninger."

For A.J. McLean fra Backstreet Boys er kampagnen også med til at gøre klimaproblemerne mere håndgribelige: "Det er en læringsproces – når man lærer fakta, kan man lettere bruge det i sin hverdag. Og hvis der er en måde, hvorpå man kan fange de unges opmærksomhed gennem musik og en kampagne som denne, så er det derfor, vi er her!"

Anna David:
GAFFA fik også fat på den danske ambassadør Anna David. Hun blev selv kontaktet af kampagnen, der ønskede hende som ambassadør. "Jeg ville gerne lære mere om emnet, da det lød spændende og interessant, så derfor sagde jeg ja," fortæller hun. Som led i kampagnen har hun gjort opmærksom på arbejdet igennem for eksempel sin hjemmeside og Facebook, hvor hun har linket til forskellige artikler omkring klimaproblematikken.

Selv kan Anna David heller ikke komme udenom bekymringerne ved klimaforandringerne: "Som barn var jeg meget bekymret anlagt. Man skal selvfølgelig passe på, at det ikke bliver en skræmmekampagne, men det er vigtigt, at de unge forstår, at de også er en del af det, så det ikke ender galt."

På www.mtvplay4climate.eu kan du læse mere om kampagnen, samt se klip fra de tre koncerter med Editors, Moby og den sidste, der altså finder sted i aften med Backstreet Boys.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA