x

GAFFA-Prisen 2009: Selvmord

GAFFA-Prisen 2009: Selvmord

Tillykke med GAFFA-prisen. Hvad er jeres reaktion på at have vundet, og hvordan vil I takke læserne for at have stemt på jer?
– Det er altid svært at vide, hvad der vil ske, når man laver et så radikalt anderledes album, i forhold til hvad publikum er vant til. Ikke desto mindre virker det som om, folk er glade, og vi takker for, at de gider stemme på os som årets nye navn.

Hvad har været årets mest positive oplevelse set fra et musikalsk perspektiv?

– Det har helt klart været at lave Selvmord-albummet og spille det live. Det er noget, vi har brugt mange kræfter på gennem 2008 og 2009, så at få den af systemet og ud blandt folk har været enormt fedt! Da vi i november udgav vores debutalbum, havde vi to koncerter i Imperial for et siddende publikum, der knapt nok kendte det, de skulle ind at høre. At være vidne til den reaktion, der kommer fra 2200 mennesker, som rejser sig samtidig for at råbe og skrige og synge med på de få ting, de kunne, var virkelig en oplevelse af dimensioner! Vi var lidt nervøse for, om materialet kunne klare sig live på samme måde som vores bagkatalog, hvilket efterhånden har været grundlag for nogle tossede fester, og det her er jo som sagt noget helt anderledes ... også live! Vi blander jo ikke det musikalske sammen, men det har vist sig kun at være positivt. Så nu arbejder vi bare frem mod de to koncerter (som er de foreløbigt eneste) i Operaen den 13. februar og i Musikhuset i Århus den 20. feb. Det bliver helt sikkert et nyt højdepunkt af dimensioner. Det er hvert fald det, vi arbejder hen imod.

Hvad har været årets mest negative oplevelse set fra et musikalsk perspektiv?
– Michael Jacksons død. Den behøver ikke yderligere forklaring.

Hvad har været årets mest positive oplevelse set fra et personligt perspektiv?
– Det er lidt svært at have et samlet personlig perspektiv, når man er fem forskellige individer. Men det må være at arbejde sammen med de folk, som vi gør. Vi har et ekstremt tjekket hold med ude at spille, og det gælder både musikere og crew. Det er en sand fornøjelse at kende dem.

Hvad har været årets mest negative oplevelse set fra et personligt perspektiv?
– Michael Jacksons død.

Hvad skal I lave i 2010?
– Vi skal arbejde videre på at forberede koncerterne i Operaen og Musikhuset i Århus. I fritiden skal vi se "Titanic".
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA