x

GAFFA-Prisen 2009: White Lies

GAFFA-Prisen 2009: White Lies

Tillykke med GAFFA-prisen. Hvad er jeres reaktion på at have vundet, og hvordan vil I takke læserne for at have stemt på jer?
– Det er kæmpestort, vi er rigtigt glade, tusind tak. Vi har tidligere vundet prisen for bedste nye band i Mojo og Q Magazine, men dette er første gang, vi vinder en pris uden for vores eget hjemland; det betyder noget helt særligt. Vi elsker at være og spille i Danmark; det er blevet lidt som et andet hjem for os. Det er dejligt at spille på Vega, og så var det helt specielt at spille på Roskilde Festival.

Hvad har været årets bedste oplevelse fra et musikalsk perspektiv?
– Jeg så Spiritualized i går (16. december 2009, red.), det var ganske enkelt den bedste koncert, jeg har set i hele mit liv.

Hvad har været årets værste oplevelse fra et musikalsk perspektiv?
– Det har jeg faktisk ikke rigtig registreret, det har først og fremmest været et godt år.

Hvad har været årets bedste oplevelse fra et musikalsk perspektiv?
– Det har været, at vi har haft et så godt år i bandet, som vi har. Vi fik lavet og indspillet pladen, og det er vi glade for og stolte af. Så har der været en masse rigtig store koncertoplevelser. For eksempel var det kæmpestort at spille på en så stor og traditionsrig festival som Glastonbury. Så har det været fantastisk, at vi har kunnet turnere som hovednavn.

Hvad har været årets værste oplevelse fra et personligt perspektiv?
– Som sagt har det været et fantastisk år, men indimellem har det været stressende, at vi har haft så travlt og tit ikke har nået at nyde succesen og opleve de byer, vi har spillet i. Så havde vi en bus, der gik død seks gang på fem dage, det var temmelig anstrengende.

Hvad skal I lave i 2010?
– Vi regner med, at vi skal tilbage til studiet og få indspillet en ny plade. Vi håber på at kunne skrive og indspille en plade inden for tre-fire måneder. Det vil være dejligt at lave noget. der er sammenhængende og nyt.

I er unge og succesfulde, og du taler om et fantastisk år. Men jeres musik er meget retro, og teksterne er generelt dystre og sortseende, hvordan hænger det sammen?

– Der er mange kontraster i musikken. Der er lyse dur-akkorder, men også mørke, tunge elementer i tekst og musikalsk udtryk. Mange kunstnere reflekterer over de tunge emner. Stemninger som tristhed, jalousi og mørke har det med at være langvarige følelser, hvor glæde og lykke tit er mere forbipasserende. Der er noget med det mørke univers, som vi og mange andre kunstnere drages til at udtrykke.

Singlen "To Lose My Life" er blevet et kæmpehit. Vidste I det med det samme, da I skrev den?
– Ja og nej. Vi er et meget demokratisk band og skriver musikken alle tre sammen. Jeg syntes med det samme, at sangen lød som en stærk single, men det var de andre overhovedet ikke enige i. Så det var lige før, at vi ikke fik den indspillet den, men gjorde vi altså, og så gik det meget godt derfra.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA