x

Musicalakademiet høster international anerkendelse

Musicalakademiet høster international anerkendelse

Det primære formål på Det Danske Musicalakademi er at uddanne selvstændige musicalperformere samt at bibringe de studerende metoder – til brug både under og efter endt uddannelse. Uddannelsen lægger vægt på det solistiske og ensemblebetonede arbejde, og stiler mod at bringe den studerende op på internationalt, professionelt niveau. Uddannelsen er koncentreret og udfordrer den enkeltes kreativitet, talent, selvstændighed, udholdenhed og samarbejdsevne. Undervisningen er rettet mod såvel en individuel udvikling af personlighed og færdigheder som mod en dybere forståelse af scenekunstens krav om forskellige ensembleformer.

På Det Danske Musicalakademi kan man blandt andet uddanne sig til musicalperformer. Uddannelsen er en 3-årig videregående uddannelse i sang, dans og drama, der har til formål at kvalificere de studerende til professionelt arbejde inden for musicalgenren ved at give dem kunstneriske, teoretiske og praktiske færdigheder.

De mål, man har sat sig på Musicalakademiet, må siges at være indfriede. I hvert fald har det ikke skortet på roser fra store udenlandske navne, der alle har yderst positive bemærkninger til overs for den danske uddannelsesinstitution. Blandt andet har professor ved New York University og Broadway-komponist Michael John Lachiusa udtalt: "Graden af professionalisme blandt de studerende er forbløffende og forfriskende", mens rektor for Mountview Academy of Theatre Arts i London, Paul Clements, har bemærket at: "faciliteterne er førsteklasses og faktisk bedre end vores egne i London…"

Hvad har den store ros fra udlandet betydet?

– Jeg er rektor for denne her uddannelse, fordi jeg fra starten af har haft et brændende ønske om at professionalisere musicalgenren i Danmark, og derfor er det utroligt rart at blive bekræftet i, at det, vi gør, er godt, og at vi nyder international anerkendelse, siger rektor Søren Møller og fortsætter: – Vi har fra starten været tvunget til at se ud i verden mod de steder, hvor uddannelsen har eksisteret i forvejen. Så det vil sige, at vi har ladet os inspirere af akademier i London, New York og Sverige, og i løbet af de 10 år, vi har eksisteret, er det lykkedes os at komme med i den internationale superliga.

Åbent hus
Akademiet åbner dørene for interesserede tirsdag den 26. januar fra klokken 19.00-21.00. Her vil blive mulighed for at se akademiet samt møde nogle studerende, rektor og studieleder, og få information om blandt andet optagelsesprøver.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA