x

I Got You On Tape: Eksponering er vigtigere end penge

I Got You On Tape: Eksponering er vigtigere end penge

Den store vinder ved årets udgave af P3 Guld blev den københavnske kvartet I Got You On Tape, der vandt P3 Prisen og 100.000 medfølgende kroner. Bandet er ikke i tvivl om, hvad de vil bruge den pæne pengesum til – indspilningen af det næste album, som så bliver det fjerde i rækken.

Den selvbetitlede debut udkom i 2006, og det følgende år udkom opfølgeren "2", inden det seneste album, "Spinning For The Cause", udkom sidste år. Uden at afsløre, hvordan næste album kommer til at lyde, tør bandet godt afsløre, at musikken i hvert fald ikke bliver dårligere af at få en solid økonomisk indsprøjtning.

Det er imidlertid ikke pengene og P3 Prisen, som de fire medlemmer er mest oppe at ringe over. Det er i stedet den eksponering, det giver at spille direkte på landsdækkende tv. Dermed fik bandet med den endnu beskedne fanskare mulighed for at nå ud til en masse mennesker, som slet ikke kender I Got You On Tape.

Rune Kielsgaard: – I første omgang var det da i hvert fald det, jeg personligt så frem til – så gjorde det egentlig ikke synderligt meget med de dér 100.000.

Jacob Funch: – Ja, det var vigtigere, at vi spillede her, end at vi fik prisen.

Jeppe Skovbakke: – Det er nok også den eneste af de priser, der blev uddelt i aften, som vi havde en chance for at vinde…

Jacob F.: – Ja, eftersom det var den eneste, vi var nomineret i.

Hvad betyder det for jer, at det lige præcis er P3, prisen kommer fra?
Jacob F.: – Det er jo på en eller anden måde den højeste instans af radiofladen, hvor man kommer ud til allerflest mennesker. Hele Danmark! Indenfor dansk musik kan det vel på en eller anden måde ikke blive højere. Vi har jo håbet på noget i den her kaliber, siden vi lavede vores første plade. Det er virkelig forløsende at mærke, at der er en bred anerkendelse af det.

Hvor meget lytter I selv til P3?
Jacob Bellens: – Jeg tror faktisk ikke rigtigt, at nogen af os lytter så forfærdelig meget til P3. Måske når vi kører i bil.

Jacob F.: – Specielt hvis det er en bil uden cd-afspiller.

Jacob B.: – Vi får altid hørt en del P3, når vi er på turné, faktisk. Så får vi bedømt de nye hits.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA