x

Maria Timm – Mere rock, når vi spiller live

Maria Timm – Mere rock, når vi spiller live

Der er noget opløftende ved at se sin landsmand og ret ydmyge århusianske bassist og sangerinde Maria Timm fylde et spillested på en branchefestival. På den intime jazzklub Spieghel bød sangerinden med Carla Hauge (kor, percussion), Rune Kristensen (trommer) og bandets nye sideman Ulrik Horiatio Lind (guitar, keys) 150 koncertgængere indenfor til en tætpakket, opløftende showcase.

Kvartetten åbnede med linjen "Come Around Just Dance With Us", og publikum svarede med at rocke med på Maria Timms opfordring. Koncertens bedste to numre "One Beat" og "Dirty Place" blev leveret med indlevelse og coolness, og netop de to vækker tanken om, hvor mange forskellige elementer, der bliver blandet ind i Maria Timms univers. Hun kommer fra en rockbaggrund, men lader elektroniske backtracks blande med hiphop-agtige beats, korarrangementer, rockguitarer og i grunden helt simple popsange. Indimellem sangene lagde den århusianske sangerinde (tidl. både The Broken Beats og Kim & The Cinders) sin coole distance til side og åbnede helt op til publikum med jordnære og ydmyge kommentarer – og blandt andet lod korsangerinden Clara Hauge fortolke Askepot-sangen "Musenes Arbejdssang" igennem en effektpedal, som hævede hendes stemme et par oktaver til stor jubel blandt publikum.

Samtidig kunne man mærke, at musikken også blev genkendt iblandt det internationale publikum. Maria Timm udgav sin debutplade "The Plan" i Belgien i efteråret, og i mandags udkom den således i Holland – en udgivelse, som blev fuldt op af singlen "Dirty Place", en tidligere P3's Uundgåelige, som har været i rotation i de hollandske radioer i en uges tid. Målet med den veltimede Eurosonic-koncert var derfor åbenlyst at præsentere Maria Timm for det hollandske publikum, inden hun vender tilbage på en fem koncerter lang turné til marts, samt at konsolidere satsningen på musikmarkedet i Benelux.

GAFFA: Hvordan var det at spille Eurosonic?

Maria Timm: - Det var fedt at spille koncert her i Holland. Vi havde mange nye ting at se til på scenen; det gælder for os alle sammen i bandet, fordi vi spiller i en ny konstellation, men jeg synes, vi fik reddet os fint igennem, så publikum ikke lagde mærke til, hvordan vi arbejdede med at få tingene til at hænge sammen. Det var superfedt, og det var fedt, at der var kommet så mange folk til koncerten.

GAFFA: I har fået ny guitarist?

Maria Timm: - Ja, det er Ulrik Horatio Lind, som tidligere spillede i Defectors. Han er også med i Kim & The Cinders (hvor Maria Timm også har været med, red.), og så har han sit nye projekt, som hedder The New Deviants. Ulrik kommer fra en rigtig rocktradition.

GAFFA: Du optræder i flere forskellige opstillinger, nogle gange er du solo, andre gange spiller du med band. Hvordan har Maria Timm udviklet sig?

Maria Timm: - Når jeg optræder som Loopgirl, så er det mig selv om min sampler, hvor jeg spiller nogle numre, der er skrevet til det, og nogle covernumre, som passer til det setup. Men når jeg spiller som Maria Timm, så er jeg ude med min trio, og det er det, vi gerne vil satse på. Jeg er bassist og kommer fra en rockbaggrund, så vi er rykket tilbage til den stil; specielt når vi spiller live. Pladen er én ting, og live er noget andet. Og når vi spiller live, så bliver det mere rocket og mere kantet.

GAFFA: Hvad kalder du selv den musik, du kalder. Der er mange forskellige genrer i spil?

Maria Timm: - Vi har mange ting, og der er både en elektronisk side og en rockting i gang. Men det er ikke rigtigt elektrorock. Det er nok noget elektronisk møder The Knife og White Stripes.

GAFFA: Det var første gang, du spillede på Eurosonic, men du har fået din plade udgivet i Belgien og spillet en del der?

Maria Timm: - Vores plade er lige udkommet i Holland i mandags, og "Dirty Place" er i radioen hernede, så det var meget rart at give koncert hernede, for jeg har kun spillet en enkelt gang i Holland før. Vi skal til Belgien igen til februar, og vi skal fem koncerter i Holland til marts for at følge op på udgivelsen.

GAFFA: Hvis du tænker et halvt år eller måske endnu længere frem i tiden, hvad kunne du så godt tænke dig for Maria Timm?

Maria Timm: - Jeg kunne bare godt tænke mig at spille musik og kunne komme til at leve af det. Det gør jeg sådan set allerede, men der er ingen grund til at få det til at lyde som om, jeg lever fedt af det.

Med til koncerten på Spieghel i Groningen var også bookere fra Reeperbahn Festival (hvor Maria Timm i øvrigt spillede i 2009) samt festivalens general manager, Alexander Schultz, og repræsentanter fra bystyret Hamborg, som arbejder tæt sammen med den unge internationale festival.

- Nu kan ikke jo ikke blande mig fra toppen og ned, hvem vores booking-gruppe skal få på til årets festival, men det er én af mine bookere, der har anbefalet mig koncerten i aften, og jeg synes, det gik godt. Maria Timm har en rigtigt fin blading af noget naivt og elektro, konkluderer Alexander Schultz, Geschäftsführer på Reeperbahn Festivalen.

Maria Timm giver koncerter i Danmark, når hun tager på en 11 koncerter lang turné med sin århusianske kollega Marie Frank i februar og marts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA